Fii creativ Fii creativ
 • Interpretare
  Interpretare
 • duration
  1h
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Această activitate vă dă șansa ție și copilului tău de a desena și de a fi muzicieni chiar și fără instrumente reale! Nu e nevoie să fiți interpreți faimoși pentru a vă distra mimând muzicieni care cântă la diverse instrumente. Dar cine știe, poate descoperi un viitor artist!

Mima muzicală
Mima muzicală

Ai nevoie de:
- un bol pentru a trasa în jurul lui
- hârtie albastră
- hârtie galbenă
- foarfecă
- bețișoare de înghețată
- lipici sau scotch

Pasul 1: Folosind un bol, trasează 7 cercuri pe hârtie albastră și alte 7 cercuri pe hârtie galbenă. Apoi decupează-le.

Pasul 2: Desenează în fiecare cerc galben câte un instrument muzical. De exemplu, un pian, o trompetă, o harpă, o vioară, un flaut, o chitară, tobe sau orice alt instrument care îți place ție. Le poți desena să pară caraghioase.

Pasul 3: Lipește (sau folosește scotch) bețișoare de înghețată pe spatele cercurilor galbene, apoi lipește (sau folosește scotch) cercurile albastre deasupra celor galbene, ca niște clape, astfel încât să acopere desenele.

Pasul 4: Pune bețișoarele cu imaginile instrumentelor cu fața în jos pe masă. Alege un bețișor, ridică clapa albastră, uită-te la desen fără să mai arăți nimănui și mimează muzicianul care cântă la acel instrument. Ceilalți jucători încearcă să ghicească la ce instrument cânți!
Odată ce au ghicit, este rândul altui jucător să își aleagă un bețișor și să țină un concert în timp ce restul îl privește și încearcă să ghicească.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!