Activitatea anterioară

Fă-ți propria păpușă de mână Dino

Următoarea activitate
Fii creativ Fii creativ
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  1h
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Copiii au un talent înnăscut pentru teatru, așă că de ce nu încercați această activitate și construiți un teatru de păpuși în care să își etaleze latura teatrală? Râsete garantate pentru întreaga familie și un joc grozav de roluri care rezolvă problemele ce apar acasă!

Fă-ți propria păpușă de mână Dino
Fă-ți propria păpușă de mână Dino

Ai nevoie de:
- O cutie mare de carton
- Foarfecă
- 2 bucăți de material (culorii vii)
- Lipici / Scotch
- Abțibilduri / hârtie colorată – pentru decorații
- Creion

Pasul 1: Pentru început, fă o gaură dreptunghiulară într-o cutie mare de carton – asta este treaba unui adult, desigur, mai ales că poate fi puțin complicat la început.

Pasul 2: Dați-vă la o parte adulți – e rândul copiiilor să facă părțile cele mai distractive! Folosind culorile tale preferate, pictează și decorează cutia. Scrie cât poți tu de frumos deasupra cutiei „Micul meu teatru”.

Pasul 3: Lipește bucăți de material colorat pe lateralele găurii dreptunghiulare pentru a face cortina. Nu uita să le lipești pe interiorul cutiei și nu pe exterior.

Pasul 4: Acum, inventează o poveste scurtă în care un adult poate fi actorul iar tu poți fi regizorul. Adultul ar putea pune întrebări de genul „este această expresie cea pe care trebuie să o am?” sau „așa ar trebui să merg?” Așa că fii pregătit pentru aceste întrebări importante!!
Nu se mai poate juca adultul? Nu te îngrijora, printează formele lui Dino pe hârtie cartonată si lipește-le pe bețișoare de înghețată. Presto – păpușile sunt pregătite pentru primul lor spectacol!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!