Activitatea anterioară

Mă pregătesc de școală: Ce am în ghiozdan azi?

Următoarea activitate
Mersul la școală Mersul la școală
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Prima zi de școală poate fi înfricoșătoare pentru cei mici. Unii abia așteaptă să înceapă, pe când alții nu știu la ce să se aștepte. Această activitate plăcută îi ajută pe copii să se pregătească pentru școală și îi învăță să își facă ghiozdanul.

Mă pregătesc de școală: Ce am în ghiozdan azi?
Mă pregătesc de școală: Ce am în ghiozdan azi?

Pentru această activitate ai nevoie de:
- două foi magnetice
- hârtie cartonată albă
- creioane colorate sau carioci
- lipici
- foarfecă școlară

Pasul 1: Desenează un ghiozdan mare și frumos pe un carton alb. Acum desenează un penar, niște cărți, o cutie de prânz, un măr, pantofi sport, chei – orice crezi că ar trebui să pui în ghiozdan.

Pasul 2: Coloarează-le pe toate în culori vii – cu cât mai vii, cu atât mai bine! Ghiozdanul lui Dino este albastru cu buzunare roșii – ce culoare are ghiozdanul copilului tău? Uau, ce idee drăguță!

Pasul 3: După ce ai colorat totul frumos, desenează o formă în jurul fiecărui obiect și decupează-le cu foarfeca. Lui Dino îi place la nebunie să decupeze, dar este întotdeauna foarte atent cu foarfeca!

Pasul 4: Lipește toate formele pe foi magnetice și decupează în jurul lor. Oferă-i ajutor copilului dacă are nevoie. Acum îți poți face ghiozdanul în fiecare dimineață pe o tăbliță magnetică sau pe frigider! Ce iei cu tine azi la școală?

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!