Activitatea anterioară

Construiți un oraș imaginar!

Următoarea activitate
Fii creativ Fii creativ
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  1h
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Pentru a-și dezvolta autonomia și creativitatea este important să-i încurajăm pe cei mici să-și construiască locuri de joacă.  Această activitate este metoda ideală de a-i lăsa să se bucure de propriul spațiu de joacă. 

Construiți un oraș imaginar!
Construiți un oraș imaginar!

Ai nevoie de:
- sticle și păhărele Danonino goale
- hârtie de împachetat/hârtie colorată
- carton
- vopsea
- pensulă
- lipici
- cariocă albă
- figurine Lego și Playmobil și vehicule

 

Pasul 1: Pictează cu verde un pătrat mare pe un carton, reprezentând iarba și o bandă neagră reprezentând strada. Nu uita să marchezi și linia albă a străzii cu o cariocă. E doar o singură stradă, dar tu o poți face cât mai mare și mai complexă!

Pasul 2: Spală sticlele și paharele de Danonino și învelește-le în hârtie de împachetat sau hârtie colorată. Acestea vor fi casele tale. Cum ar fi să le pui ferestre din hârtie și uși pentru a fi și mai realiste? Dă nume la străzi și numere la case.

Pasul 3: Cu atenție, plasează căsuțele pe carton – într-o zi pot fi mai apropiate ca într-un oraș, în ziua următoare ele pot fi mai distanțate precum fermele într-un sat.

Build an Imaginary City!

Pasul 4: Pentru a finaliza construcția, adaugă niște figurine de la Lego sau Playmobil și niște mașinuțe pentru a popula orașul. Poți oricând adăuga și câteva animăluțe sau chiar dinozauri ca Dino, pentru un plus de distracție!

 

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!