Misiunea noastră

Danonino este un partener de încredere pentru părinți și copii, de mai bine de 40 de ani, care oferă familiilor produse delicioase cu calciu si vitamina D care contribuie la cresterea si dezvoltarea normala a oaselor la copii. O dieta variata si echilibrata si un stil de viata activ sunt importante.

Dar, confruntându-ne cu o lume aflată într-o schimbare rapidă, copiii și familiile care evoluează în societatea de astăzi, trebuie, de asemenea, să fie capabili de a se adapta la un viitor nesigur. Cercetările noastre arată că una dintre cele mai bune modalități de a pregăti copiii este de a le permite și de a-i sprijini să facă lucruri pentru ei înșiși. De aceea autonomia este atât de importantă acum: pentru a ajuta copiii să devină mai sănătoși și mai fericiți și pentru a-i sprijini în a lua orice fel de decizii care au un impact pozitiv asupra lor înșiși și asupra celorlalți. Prin încurajarea copiilor să-și exploreze potențialul și să facă propriile alegeri încă din fragedă copilărie, părinții îi echipeză cu abilitățile de a-și găsi locul în societate. Și cultivarea astăzi a autonomiei la copii le va permite să-și construiască un viitor mai fericit. La Danonino, noi credem că părinții știu instinctiv cum să încurajeze, să cultive și să învețe copiii - suntem aici doar pentru a le oferi un sprijin pe parcurs.


De ce este importantă autonomia?

De ce este importantă autonomia?

Am întrebat părinții: Cum creșteți copii sănătoși și fericiți? Știți deja! Începeți cu iubire și un mediu sigur care sunt esențiale fericirii lor, o dietă echilibrată pentru sănătatea lor și pentru a alimenta descoperirea lumii, momente de calitate petrecute împreună, activități fizice, distracție – ah și alte câteva mii de lucruri pe care le faceți pentru ca copiii voștri să crească puternici atât în interior cât și exterior! În timp ce toate acestea sunt cruciale – și au făcut parte din filozofia Danonino ani de zile – recent, ne-am petrecut foarte mult timp gândindu-ne la noi modalități de a încuraja creșterea copiilor. Am ascultat idei din întreaga lume, inclusiv Brazilia, Rusia, Mexic, Franța, Spania și Germania. Și suntem convinși că pierdem din vedere o piesă importantă a puzzle-ului. Astăzi, mai mult ca oricând, copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani au, de asemenea, nevoie să învețe să gândească și să acționeze pentru ei înșiși, să experimenteze cu lumea lor și să-și rezolve propriile probleme într-un mediu sigur. Noi numim acest proces „autonomie”, iar copiii care-l stăpânesc au mai multe șanse de a deveni adulți fericiți, împliniți și încrezători care simt că au puterea să-și găsească locul în lume.


O călătorie împreună…cu tine în scaunul șoferului

O călătorie împreună…cu tine în scaunul șoferului

Autonomia nu este înnăscută. Copiii devin autonomi numai atunci când sunt încurajați să exploreze - atunci când părinții fac un pas înapoi și le permit să experimenteze. Nu este o sarcină ușoară! Dar este una pentru care, în mod exclusiv, tu ești echipat să o faci. În calitate de părinte al copilului, tu ești ghidul ei sau al lui de încredere, ajutându-l pe micuțul tău pe drumul către autonomie. Aici, la Danonino, vrem doar să facem lucrurile un pic mai ușoare pentru tine și mult mai distractive pentru toată lumea! De aceea, ne-am dedicat creării de idei grozave pentru a face călătoria ta și a copilului tău mai veselă și mai relaxată.

Sfaturile și activitățile noastre se bazează pe trei convingeri - că este important pentru tine să:
1) Împărtășiți momente împreună. Acea apropiere deosebită dintre tine și copil care se simte când petreceți timp împreună, se traduce prin faptul că el poate avea încredere în lume și în capacitatea lui de a naviga prin ea. Deci, tu și copilul deveniți mai apropiați. Această apropiere oferă garanția necesară pentru a-l lăsa...
2) Să facă lucrurile în felul său. Noi îi dăm libertatea de a alege, de a iniția și de a-și direcționa activitățile. Acest lucru sporește încrederea copiilor noștri în cadrul unui mediu sigur și securizat, care, la rândul său, le permite să...
3) Exploreze necunoscutul. Vrem să ajutăm copiii să se strecoare cu încredere, dar în condiții de siguranță, în necunoscut și să își dezvolte un simț fin al granițelor lor, înțelegându-și limitele. Acest lucru îi va ajuta să ia decizii bune în prezent și mai târziu.