Activitatea anterioară

Cartonașe educative amestecate – pentru micii învățăcei

Următoarea activitate
Exprimă-te Exprimă-te
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Această activitate simplă este o modalitate grozavă prin care învățăceii se familiarizează cu alfabetul si cuvintele scurte. Prin joacă, copiii învață mai multe și mai repede. Țopăind prin cameră este mult mai distractiv decât a sta la birou pentru a învăța.

Cartonașe educative amestecate – pentru micii învățăcei
Cartonașe educative amestecate – pentru micii învățăcei

Ai nevoie doar de:
- Un carton
- Foarfecă
- Carioci
- O cameră spațioasă

 

Pasul 1: Începe prin a decupa câteva forme dreptunghiulare dintr-un carton. Scrie literele alfabetului pe fiecare cartonaș. Fă literele frumoase și mari pentru a le putea citi ușor.

Pasul 2: Acest joc se joacă cel mai bine într-o cameră cu mult spațiu în care te poți mișca.
Mută mobila dacă este nevoie să faci mai mult spațiu. Împrăștie cartonașele pe podea cu literele în sus și lasă spațiu între ele.

Pasul 3: Acum urmează partea distractivă! Așează-te pe canapea și relaxează-te în timp ce strigi literele. Celălalt jucător pitic trebuie să se mute de pe o literă pe alta atunci când strigi tu. Pentru a face jocul și mai distractiv îi poți spune copilului - „stai pe litera M”, „țopăie pe litera Q” etc.

Pasul 4: Poți face o variantă mai avansată pentru copiii mai mari care deja învață să citească strigând literele ce formeaza cuvinte scurte, după care puneți copiii să le adune pentru a forma cuvântul. O metodă foarte distractivă de a consolida învățatul.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!