Exprimă-te Exprimă-te
 • Joc
  Joc
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Pentru a-și dezvolta independența, copilul trebuie să fie conștient de diversitatea culturală și lingvistică care îl înconjoară. Alege câteva steaguri și potrivește cuvintele “salut” și “mulțumesc” în limba specifică.

Maniere din jurul lumii
Maniere din jurul lumii

Ai nevoie doar de: markere, hârtie, foarfecă, pixuri, pastile adezive

 

Pasul 1: Alege și desenează steagurile unor tări, de exemplu, Franța, Japonia, Brazilia, SUA și Germania. Hei, de ce nu inventezi un steag pentru DinoLand?

Pasul 2: Acum, cu ajutorul unui adult, caută cum se spune la „Salut” și „Mulțumesc” în toate acele limbi – nu uita să inventezi versiuni și pentru DinoLand! Este vreun cuvânt similar cu cel din română? Încearcă să pronunți cuvintele! Scrie cuvintele pe bucățele mici de hârtie: asta e sarcina unui copil mai mare sau a unui adult! Pentru cei mici, părinții vor rosti cuvintele dacă micuțul nu poate citi încă.

Pasul 3: Lipește pastile adezive pe spatele steagurilor și cuvintelor.

Pasul 4: Lipește steagurile pe masă și cuvintele la steagurile corespunzătoare. Dacă ai o hartă a lumii, lipește steagurile pe țările corespunzătoare și rostește „salut” și „mulțumesc” în limba respectivă. Nu ar fi grozav ca într-o zi să ajungi în una din acele țări și să folosești cuvintele învățate? Dacă nu, nicio problemă: poate părinții tăi îți vor povesti ce știu despre țările respective.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!