Activitatea anterioară

Butoni & Boabe: Activitate de sortare pentru cei mici

Următoarea activitate
Exprimă-te Exprimă-te
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Sortarea și clasificarea obiectelor îi ajută pe copii să învețe concepte matematice de bază în timp ce se distrează. Un bonus extra este faptul că jocurile precum acesta îi încurajează pe copii să mențină ordinea în dormitor. Păi, măcar putem încerca!

Butoni & Boabe: Activitate de sortare pentru cei mici
Butoni & Boabe: Activitate de sortare pentru cei mici

Vei avea nevoie de:
- un cofraj de ouă gol
- culori
- pensule
- 6 pietricele
- 6 mărgele
- 6 boabe de cafea
- 6 cubulețe de zahăr
- 6 paie
- hârtie colorată
- foarfecă școlară
- bandă adezivă

Pasul 1: Să începem prin a picta cofrajul de ouă – acesta va fi cutia pentru sortat. Folosește culori frumoase și vii – toate culorile preferate ale copilului tău!

Pasul 2: Apoi, taie patru pătrățele dintr-o hârtie colorată. Te rog să ai grijă cu foarfeca! Întotdeauna fii atent atunci când tai! Desenează imaginea fiecărui obiect colectat pe o parte, iar pe cealaltă parte lipește cu bandă adezivă un pai.

Pasul 3: Aproape gata de joacă! Bine, acum înfige etichetele în spațiile pentru ouă din cofraj. Amestecă toate obiectele. E mult mai distractiv când sunt toate amestecate!

Pasul 4: Ești pregătit pentru numărătoarea inversă? 5, 4, 3, 2, 1..Și!!! Vezi cât timp îi ia copilului tău să pună la locul lui fiecare obiect în parte. Uau, a fost rapid! Să o facem din nou! Mai fă o cutie pentru sortat unui prieten și faceți o cursă! Mai târziu pune etichetele în camera copilului pentru a ști unde să pună fiecare jucărie.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!