Activitatea anterioară

Distracție cu plastilina: mâncăm cu furculița și cuțitul

Următoarea activitate
Mănâncă corect Mănâncă corect
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  3-4 ani
 • heart
  5 / 5


Poate fi greu să îi obișnuiești pe copii să mănânce singuri. Această activitate este ideală pentru a-i ajuta să înțeleagă cum se folosește corect cuțitul și furculița, cu un pic de ajutor de la plastilină sau fructe moi. Această activitate trebuie să fie supravegheată de către un adult, pentru că plastilina nu este comestibilă!

Distracție cu plastilina: mâncăm cu furculița și cuțitul
Distracție cu plastilina: mâncăm cu furculița și cuțitul

Ora cinei! Pregătește "o cină delicioasă" din plastilină (nu îl lăsa să o mănânce!) și învață-ți copilul să folosească cuțitul și furculița. Această activitate va avea un impact pozitiv și îl va ajuta să se descurce singur la masă.

Ai nevoie de:
- plastilină Play-Doh de diferite culori
- setul de masă al copilului (farfurie & tacâmuri)

Copiilor mai mici le este mai greu să modeleze plastilina, de aceea o poți înlocui cu banane sau brânză.

Pasul 1: Cumpără plastilină de diferite culori. Nu uita că le poți combina între ele pentru a obține și mai multe culori. Modelează cu mâinile, diferite fructe și legume care crezi că i-ar plăcea lui Dino. Poți încerca să faci morcovi, mazăre, sau pere de exemplu. Pune-le pe toate pe o farfurie.

Pasul 2: Curăță sau taie fructele și legumele folosind furculița și cuțitul pentru a te obișnui cu mișcările pe care le vei face atunci când vei sta la masă. Cum ar fi să adaugi și detalii fructelor și legumelor tale, precum niște semințe din plastilină?

Step 3: Așează toate aceste fructe și legume drăguțe pe o farfurie. Acum îl poți invita pe Dino și alte jucării de-ale tale să ți se alăture la acest festin delicios. Dar, nu uita – ar trebui să mănânci numai mâncare adevărată, nu plastilină!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!