Activitatea anterioară

Decorează camera copilului cu stegulețe ghirlandă

Următoarea activitate
Exprimă-te Exprimă-te
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  15 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

V-ați mutat sau doar îți dorești o schimbare? Ajută-ți copilul să își decoreze camera folosind multe culori vii – învățându-l în același timp să folosească foarfeca cu grijă. Lasă copilul să dea frâu liber creativității și să îți înveselească casa cu ghirlande colorate.

Decorează camera copilului cu stegulețe ghirlandă
Decorează camera copilului cu stegulețe ghirlandă

Pentru această activitate ai nevoie doar de:
- o foarfecă cu vârful rotund
- multe materiale subțiri și colorate
- o bucată de șnur
- niște lipici PVA

Înveselește-ți camera cu ghirlande multicolore! Dar înainte de a începe: folosește o foarfecă cu vârful rotund pentru a nu te tăia. Dacă mergi cu foarfeca în mână, ține foarfeca cu lamele strânse și vârful în jos.

Pasul 1: Mergeți la magazinul local de țesături și vedeți ce resturi puteți găsi. Alegeți materiale ușoare și viu colorate. Cu cât e mai subțire materialul cu atât mai bine – materialele groase se taie greu.

Pasul 2: Taie materialul în forme lungi triunghiulare. Nu te obosi să le măsori cu precizie, dar încearcă să le faci de 3-4 cm lățime și dublu în lungime. Te ajută dacă desenezi mai întâi forma pe material. Asigură-te că fiecare steguleț e diferit față de următorul. Taie unele margini ondulate și altele în zig-zag. Doar taie!

Pasul 3: Te-ai săturat să tot tai? Așează în linie dreaptă pe masă toate stegulețele. Apoi pune o bucată lungă de șnur peste ele, cam la 2-3 cm din partea de sus. Pliază partea de sus a stegulețelor peste șnur și lipește-le. Apoi agață ghirlanda în camera ta. Asta da decorație!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!