Exprimă-te Exprimă-te
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Deseori, copiii nu știu cum să își exprime sentimentele puternice pe care le au. Și încearcă tu să tratezi rațional un copil de doi ani furios și frustrat! Iată o metodă distractivă prin care îi poți explica diferite sentimente și cum acestea se pot modifica de la minut la minut.

Carnețelul lui Dino
Carnețelul lui Dino

Ai nevoie doar de:
- Niște hârtie albă
- Culori
- Capsator

Pasul 1: Înainte să faci o „diagramă a sentimentelor”, vorbiți și vezi câte tipuri de sentimente puteți identifica. Câte tipuri ați găsit?

Pasul 2: Acum, pe foi de hârtie separate, desenează chipul lui Dino care să se potrivească sentimentelor respective. Cum arată Dino atunci când este trist? Dar când este fericit? Sau surprins? Sau supărat? Colorează imaginile și apoi capsează hârtiile pentru a da pagina mai ușor.

Pasul 3: Folosește acest carnețel ca o modalitate de a vorbi despre sentimente. Probabil nu va fi util să îl aduci în discuție în mijlocul unei crize de isterie, dar după ce lucrurile s-au calmat, îl poți folosi să discutați despre ce s-a întâmplat și despre modul în care copiii își schimbă reacțiile feței și sentimentele. Urmărește schimbarea – de la supărat, la trist, la fericit. Copiii vor înțelege sentimentele dacă știu cum se numesc. Și știind că acele sentimente vor trece, copiii vor simți că au un control asupra lor.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!