Mănâncă corect Mănâncă corect
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5


Copiii știu să spună te rog și pe tine asta te face fericită. Cum ar fi să vorbești cu ei despre politețe și să faci „Cutia bunelor maniere”? Va fi distractiv, îi va încuraja să fie mai politicoși și vor fi răsplătiți pentru bunele maniere.

Cutia bunelor maniere
Cutia bunelor maniere

Ai nevoie doar de:
- o cutie mică din carton,
- o foaie de hârtie albastră,
- scotch sau lipici,
- foarfecă,
- un pix
- carioci
- și poate abțibilduri și sclipici!

 

Pasul 1: Decorează o cutie cu sclipici, carioci sau abțibilduri. Denumește-o „CMB” sau „Cutia bunelor maniere.” Asigură-te că lași o gaură deasupra cutiei (aceasta e treaba unui adult dacă e nevoie de foarfecă).

Pasul 2: Decupează o foaie de hârtie albastră în cercuri mici pe care le vei folosi ca monede de „bune maniere”.

Pasul 3: Scrie pe fiecare monedă un cuvânt politicos sau un exemplu de bune maniere. Include cuvinte precum te rog, mulțumesc, cu plăcere sau obiceiuri frumoase precum nu vorbi cu gura plină, folosește șervețelul, așteaptă-ți rândul, nu ține coatele pe masă sau spune-i bucătarului că ți-a plăcut la nebunie mâncarea!

Cutia bunelor maniere

Pasul 4: Pune CBM undeva unde o poate vedea toată lumea – la ușa de la intrare sau în bucătărie. De fiecare dată când copilul arată bune maniere, el poate pune moneda corespunzătoare în cutie.

Pasul 5: La sfârșitul săptămânii, verifică CBM și răsplătește-i bunele maniere. De exemplu, cu 5 monede își poate alege desertul, cu 8 monede poate alege ce DVD să vizioneze și pentru 10 monede poate juca board game-ul lor preferat.

 

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!