Activitatea anterioară

Rețete dulci și sărate care gâdilă papilele gustative

Următoarea activitate
Mănâncă corect Mănâncă corect
 • Rețetă
  Rețetă
 • duration
  1h
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Copiii învață cel mai bine practicând; lasă-i să pregătească o masă cu combinații noi și arome interesante. Le poți încuraja curiozitatea atunci când sunteți la cumpărături iar ei aleg ingrediente contrastante și apoi puteți decide care merg bine împreună.

Rețete dulci și sărate care gâdilă papilele gustative
Rețete dulci și sărate care gâdilă papilele gustative

Ai nevoie de:
un cuțit, un tocător, pâine pentru sandvișuri, un avocado, un grepfrut, brânză proaspătă, salată, un pepene roșu, roșii cherry, mozzarella, un bol, castravete, zmeură, kiwi, câteva bețe frigărui

Rețeta 1: Frigărui dulci & sărate. Cu ajutorul unui adult, taie câteva felii de castravete, înjumătățește roșiile cherry și taie cubulețe un kiwi. Spală zmeura. Ia câte un ingredient în parte și înfige-le pe toate pe un băț pentru frigărui – ai grijă, bățul este ascuțit. Bagă puțin la răcit frigăruiele și savurează-le!

Rețeta 2: Salată cu roșii, pepene roșu și mozzarella. Înjumătățește roșiile cherry. Adaugă câteva biluțe din pepene roșu și taie cubulețe mozzarella. Amestecă toate ingredientele într-un bol și ornează cu o frunză de mentă. Presto – salata ta gustoasă este gata!

Rețeta 3: Mini-sandvișuri cu brânză proaspătă, avocado și grepfrut. Cu ajutorul unui adult, întinde brânza proaspătă pe pâine și adaugă câteva felii de avocado și de grepfrut. Ornează cu câteva frunze de salată înainte de a pune deasupra și cealaltă felie de pâine. Cu așa mâncare delicioasă, de ce nu așezi frumos masa și îți inviți părinții la o experiență culinară rafinată?

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!