Activitatea anterioară

Creează-ți propriile șervete de masă

Următoarea activitate
Mănâncă corect Mănâncă corect
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Mesele pot fi agitate chiar și în cele mai liniștite momente, de aceea ar fi grozav dacă copiii te-ar ajuta să aranjați masa. Această activitate este o metodă ușoară de a-i ajuta să înțeleagă cum să își aranjeze locul la masă.

Creează-ți propriile șervete de masă
Creează-ți propriile șervete de masă

Aceasta este o metodă minunată prin care copiii vă pot da o mână de ajutor la aranjarea mesei și în același timp învață să pună masa singuri.
Ai nevoie de:
- hârtie neagră
- niște carioci
- veselă (tacâmuri, farfurii, pahare & șervețele)

Pasul 1: Găsește niște hârtie neagră și niște markere. Pune diferite elemente pe hârtia neagră, folosind de exemplu, tacâmuri, un pahar, o farfurie și un șervețel. Vorbiți despre locul fiecărui obiect la masă.

Pasul 2: E timpul să scoți cariocile. Copilul tău poate folosi o cariocă pentru a trasa o linie în jurul bazei paharului, în jurul tacâmurilor și în jurul farfuriei în locurile lor corecte pe hârtia neagră. Determină-i să facă o treabă bună care l-ar face până și pe Dino mândru!

Pasul 3: Acum e timpul pentru puțină creativitate! Decorează restul hârtiei cu desene cu mâncarea preferată sau cu modele colorate – poate fi chiar numele copilului sau o poză cu Dino. Cum ar fi să creați șervete de masă pentru toți membrii familiei? E o modalitate bună prin care poți practica și astfel, toată familia poate mânca pe șervete de masă făcute acasă!

Pasul 4: Cina este gata! Împreună, puneți o farfurie adevărată pe hârtie și așezați masa cu tacâmuri adevărate, pahare și restul – toate la locul lor!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!