Activitatea anterioară

Scriem și pictăm cu degetele

Următoarea activitate
Exprimă-te Exprimă-te
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

Scrierea reprezintă o abilitate cheie pe care copiii trebuie să o învețe. Această activitate transformă procesul de învățare într-unul colorat și distractiv în care copiii își folosesc degetele pentru a scrie, astfel familiarizându-se cu mișcările implicate în crearea fiecărei litere. Să începem!

Scriem și pictăm cu degetele
Scriem și pictăm cu degetele

Pentru această activitate ai nevoie de:
- niște vopsea pentru degete
- niște hârtie albă
- un creion
- niște ziare

Pasul 1: Înainte de a începe activitatea, rugați părinții să traseze litere diferite făcând doar puncte din vârful creionului pe niște coli de hârtie – ar trebui să facă literele din numele tău sau ar putea scrie un mesaj amuzant pe care tu să îl descoperi.

Pasul 2: Cu ajutorul părinților, acoperă masa din bucătărie cu ziare pentru a o proteja de vopsea și stabilește ce culori vei folosi. Alege culorile tale preferate!

Pasul 3: Începe prin a-ți folosi degetele pentru a picta culorile din păturica ta, jucării sau alte lucruri din jurul tău. Poți alege o culoare care indică felul în care te simți astăzi!
Pasul 4: În continuare, folosește hârtiile cu litere pentru a practica, urmărind punctele cu degetele. Încearcă mișcările necesare pentru a scrie literele de câte ori simți tu nevoia. Părinții te pot ajuta să găsești direcția potrivită și forma fiecărei litere.
Pasul 5: Acum ar trebui să fii pregătit să îți scrii numele folosind literele pe care ai practicat mai devreme. Odată ce vopseaua s-a uscat, poți decupa literele și le poți agăța pe peretele din camera ta.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!