Fii creativ Fii creativ
 • Interpretare
  Interpretare
 • duration
  1h
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

Povestirea este o metodă grozavă pentru copii de a-și dezvolta imaginația și vocabularul. De asemenea, le permite să își expună problemele într-un mod plăcut și sigur.

Cutia magică cu povești
Cutia magică cu povești

Ai nevoie doar de:
- O cutie
- Un marker negru
- Hârtie albastră
- Hârtie galbenă
- Hârtie albă
- Foarfecă

Pasul 1: Taie bucăți mici dreptunghiulare din hârtie albastră, galbenă și albă. Desenează forme pe cele albastre – să spunem, un băiat, o fată, o familie, o prințesă, un cavaler, un om de știință țicnit. Ce mai ai în minte? Desenează câte vrei tu!

Pasul 2: Pe fiecare dreptunghi galben, desenează locuri sau activități. Ai nevoie de ceva idei? Ce spui de o insulă, un castel, un leagăn, un stadion, o casă, o școală sau o plajă?

Pasul 3: Pe dreptunghiurile albe desenează diferite obiecte – poate fi orice. Iată câteva idei care să te inspire: flori, un avion, o pisică, o baghetă magică, o sticlă, un skateboard și așa mai departe.

Pasul 4: Împăturește toate dreptunghiurile în patru în așa fel încât să nu se mai vadă desenele. Apoi pune-le pe toate într-o cutie. Pentru a te juca, trage la întâmplare un bilețel alb, apoi unul galben și încă unul albastru. Odată ce le-ai scos din cutie, deschide-le și inventează o poveste care să implice toate elementele extrase. Când ai terminat, pune bilețelele la loc în cutie. Acum este rândul următorului povestitor!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!