Activitatea anterioară

Cu ce te ocupi? Învățăm despre meserii

Următoarea activitate
Fii creativ Fii creativ
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

O metodă distractivă de a dezvolta vocabularul copilului și de a-l învăța despre diferitele slujbe și profesii pe care oamenii și le aleg în viață.

Cu ce te ocupi? Învățăm despre meserii
Cu ce te ocupi? Învățăm despre meserii

Ai nevoie doar de:
- Ziare / reviste
- Foarfecă
- O bucată de carton alb și o foaie de hârtie albă
- Lipici
- Pix

Pasul 1: Pe o foaie de hârtie albă, desenează diferite persoane în uniformă. Un polițist, o infirmieră sau un pompier. Vorbiți despre activitățile acestor persoane la locul de muncă. Ai avut pe vreunul dintre ei în activitatea cu orașul imaginar? Decupează poze cu oameni din reviste sau printează câteva de pe internet. Încearcă să alegi imagini care ilustrează profesioniști la locul de muncă cu indicii vizuale pentru a-l ajuta pe copil să ghicească profesia lor. Lipește imaginile pe un carton alb.

Pasul 2: Decupează imagini cu obiecte care au legătură cu personajele și personalitățile pe care le-ai decupat deja.

Pasul 3: Ajută-ți copilul să se gândească și apoi să prezinte fiecare profesie folosindu-se de imaginile profesioniștilor și de elementele specifice fiecăruia pentru a ilustra prezentarea. Inserează elementele lângă fiecare profesionist în parte.

Pasul 4: Distrați-vă puțin selectând două personaje, puneți-le nume și faceți-le cunoștință între ele. Începeți un joc de roluri pentru a vedea ce au să își spună cele două personaje.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!