Activitatea anterioară

Soare, ploaie, nori; îmbrăcatul în funcție de vreme

Următoarea activitate
Îmbrăcatul Îmbrăcatul
 • Joc
  Joc
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Copiii vor de multe ori să poarte pantaloni scurți în mijlocul iernii și pulovere în cea mai fierbinte zi a verii. Această activitate îi ajută pe preșcolari să înțeleagă ce articole de îmbrăcăminte trebuie să îmbrace în funcție de anotimp și de vreme.

Soare, ploaie, nori; îmbrăcatul în funcție de vreme
Soare, ploaie, nori; îmbrăcatul în funcție de vreme

Ai nevoie doar de:
- Foarfecă
- Carioci cu vârful moale
- Hainele copilului
- 3 valize

Pasul 1: Ia o coală mare de hârtie albă și decupează cu atenție trei dreptunghiuri.

Pasul 2: Acum, desenează pe un dreptunghi un soare frumos strălucitor; pe celălalt un nor negru cu mulți stropi de ploaie; și un fulg mare de nea pe al treilea dreptunghi.

Pasul 3: Alege câteva haine din dulap – pantaloni scurți, ochelari de soare, o caciulă de lână, o haină de ploaie, etc. De asemenea, scoate trei valize sau niște cutii mai mici – și așează în mijloc grămada de haine.

Pasul 4: Gata de joacă? Pune cartonașul meteo în fața fiecărei valize. Cere-i copilului să pună hainele în valiza corespunzătoare, una câte una, și să motiveze fiecare alegere făcută. De exemplu, va pune cizme în valiza pentru ploaie; căciula de lână în valiza pentru zăpadă, etc. Dezvoltă jocul vorbind despre anotimpuri și despre condițiile meteo corespunzătoare fiecărui sezon în parte.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!