Activitatea anterioară

Ura, ce zi însorită! Diagrame meteo pentru copii

Următoarea activitate
Ai grijă de natură Ai grijă de natură
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5


Această activitate este grozavă deoarece dezvoltă vocabularul copiilor în timp ce învață anotimpurile și discută despre vreme. Dezvoltă activitatea cu copiii mai mari încercând să estimați prognoza meteo de mâine.

Ura, ce zi însorită! Diagrame meteo pentru copii
Ura, ce zi însorită! Diagrame meteo pentru copii

E foarte ușor, ai nevoie de:
- o bucată mare de hârtie colorată
- hârtie cartonată albă pentru simboluri & copaci
- foarfecă școlară
- carioci
- foi magnetice

 

Pasul 1: Desenează două dreptunghiuri mari pe o foaie de hârtie colorată, unul deasupra celuilalt. Scrie cuvântul „Astăzi” în forma de deasupra.

Pasul 2: Desenează 4 copaci, decupează-i și decorează-i diferit pentru fiecare anotimp din an. Iarna copacul nu are frunze, primăvara copacul are flori, pune fructe zemoase în copacul verii și frunze portocalii în copacul toamnei.

Pasul 3: Asta e partea preferată a lui Dino. Desenează simboluri meteorologice – un soare, un nor, un nor cu fulger, un nor cu stropi mare de ploaie și un fulg de nea. Îți vin în minte și altele? Acum le poți decupa și colora.

Pasul 4: E aproape gata! Lipește o bucățică de magnet pe spatele fiecărui simbol meteo și pe copaci. Lipește pe frigider hârtia cu Astăzi. Bine, gata de joacă! Uită-te pe fereastră și vezi cum e vremea. Copilul tău poate alege un simbol meteo și un copac și să le lipească pe diagramă. Soare dimineața și ploios mai târziu? Lipește ambele simboluri. Ce vă veți mai distra amândoi!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!