Activitatea anterioară

Jocuri simple de relaxare pentru preșcolari

Următoarea activitate
Odihnă și visare Odihnă și visare
 • Interpretare
  Interpretare
 • duration
  15 min
 • În interior & în aer liber
  În interior & în aer liber
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

Copiii sunt plini de energie – fiecare părinte știe asta. Dar știai că exercițiile de relaxare le pot îmbunătăți atenția și concentrarea ajutându-i în același timp să își controleze emoțiile mai ușor? E simplu dacă știi cum!

Jocuri simple de relaxare pentru preșcolari
Jocuri simple de relaxare pentru preșcolari

Ai nevoie doar de:
- Răbdare
- Câteva minute

Dacă vrei să îți convingi copiii să participe la jocuri de relaxare și tu trebuie să te implici. Iată câteva idei utile pentru ca toată familia să se destindă împreună:

 • - Închide ochii și inspiră, numărând încet până la cinci; menține timp de 2 secunde, după care numără până la cinci expirând. Simte cum burtica se umflă mare ca un balon pe măsură ce plămânii tăi se umplu cu aer și se micșorează atunci când se golește.

- Să mai încercăm una! Închide ochii și relaxează-te, inspirând și expirând. Acum strânge degetele de la picioare cât mai strâns numărând 5,4,3,2,1. Acum eliberează și inspiră, după care expiră. În continuare, încordează mușchii picioarelor și menține...apoi eliberează. Lucrează tot trupul, încordând și relaxând toate părțile diferite ale corpului.
- De ce nu încerci meditațiile supereroului Dino? Închide ochii și concentrează-te cu adevărat pe super puterile tale magice olfactive. Concentrează-te. Ce lucruri poți mirosi? Ce poți auzi? Ascultă cu adevărat. Câte sunete diferite poți identifica cu auzul tău supersonic? Ești un adevărat supererou!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!