Activitatea anterioară

Ziua internațională a micului-dejun: să mâncăm cu copiii

Următoarea activitate
Mănâncă corect Mănâncă corect
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

Sălile de clasă sunt din ce în ce mai bogate în diversitate culturală. Un mod distractiv prin care le puteți prezenta copiilor diferite culturi și obiceiuri este de a organiza „Mic-dejunuri internaționale” la sfârșit de săptămână. Copiii sunt fascinați să afle ce mănâncă alți copii de vârsta lor în alte colțuri ale lumii.

 Ziua internațională a micului-dejun: să mâncăm cu copiii
Ziua internațională a micului-dejun: să mâncăm cu copiii

Ai nevoie doar de:
- hârtie albă
- carioci colorate
- și mâncare!

 

Pasul 1: Începe prin a face un calendar din hârtie creativă cu duminicile din fiecare lună. Planifică lună de lună, pentru a-ți organiza din timp cumpărăturile.

Pasul 2: E timpul să alegi țările pentru fiecare duminică, după care desenează și decorează steagul fiecărei țări pe calendar.

Pasul 3: Acum urmează partea distractivă. Sub fiecare steag, desenează alimente care se consumă în mod obișnuit la micul-dejun în acea țară. Intră pe internet și vezi ce lucruri interesante descoperi – află ce limbă se vorbește acolo și poți chiar învăța câteva expresii simple. „Bună dimineața”, „Te rog”, „Mulțumesc” etc.

Pasul 4: Asigură-te că vei lua ingredientele când faci cumpărăturile, iar duminică dimineață, fă micul-dejun internațional cu copiii și presară expresiile pe care le-ai învățat.
Câteva idei cu care poți începe:
Mic-dejun englezesc: cârnați, fasole, pâine prăjită
Mic-dejun suedez: pâine neagră, somon, castraveți
Mic-dejun american: clătite, sirop de arțar

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!