Activitatea anterioară

Reciclarea în bucătărie: pâine în toate formele

Următoarea activitate
Mănâncă corect Mănâncă corect
 • Rețetă
  Rețetă
 • duration
  2h
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

A crește înseamnă a deveni responsabil, conștient de ce se întâmplă în jurul tău și a nu fi risipitor. Îți propunem trei rețete simple cu resturi de pâine pe care le poți pregăti cu copilul tău, arătându-i astfel cum poate găti o mâncare reciclată originală!

Reciclarea în bucătărie: pâine în toate formele
Reciclarea în bucătărie: pâine în toate formele

Ai nevoie de: pâine veche, sare, piper, praf de usturoi, unt, ouă, zahăr pudră, praf de scorțișoară, lapte, un mixer, salată, pește, legume sau orez

Nu uita – un adult va trebui să te ajute și să supravegheze toată activitatea.

Rețeta 1: Crutoane delicioase cu usturoi: cu ajutorul unui adult, taie pâinea în cuburi mici și topește niște unt în tigaie. Adaugă pâinea, praf de usturoi, sare și piper și amestecă ușor toate ingredientele! Bravo – poți servi crutoanele într-o salată.

Rețeta 2: Firimituri: Din nou, cu ajutorul unui adult, taie pâinea în bucăți mari și pune bucățile într-un blender pentru a le fărâmița. Când sunt gata, le poți folosi pentru a acoperi un file de pește. Serviți peștele pane cu legume sau orez. Super!

Rețeta 3: Pâine prăjită franțuzească: Toarnă cu atenție lapte într-un bol. Cu ajutorul unui părinte, sparge câteva ouă și bate-le cu telul sau furculița. Scufundă câte o felie de pâine în lapte și apoi în ouă. E rândul adultului să pună niște unt într-o tigaie încinsă și să rumenească pâinea pe ambele părți. Acum e rândul tău, presară peste feliile de pâine prăjite scorțișoară și zahăr pudră. Delicios!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!