Activitatea anterioară

Miam-miam...din ce țară vii?

Următoarea activitate
Mănâncă corect Mănâncă corect
 • Joc
  Joc
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

O dietă variată poate fi distractivă! În această activitate vei sugera mâncăruri specifice altor țări, le vei desena și le veți așeza împreună pe o hartă. Încearcă tăieței (China), ceai (India), banane (Caraibe) și cafea (Brazilia) sau alte alimente pe care le cumperi de obicei.

Miam-miam...din ce țară vii?
Miam-miam...din ce țară vii?

Ai nevoie de: harta lumii, hârtie, markere, foarfecă, căpșune, tăieței, boabe de cafea, frunze de ceai, un avocado, ciocolată, banane...

Pasul 1: Un adult așează pe masă o varietate de alimente care cresc în alte țări. Uită-te cu atenție la fiecare aliment în parte, la culoare, formă și textură. Tăiețeii aceia sunt lungi și alunecoși! Și uite cât de galbene sunt bananele... Alege câteva alimente care ție îți plac și desenează-le pe o foaie de hârtie. Colorează-le cu creioanele tale colorate și fă-le să arate delicios!

Pasul 2: Acum, cu ajutorul mamei sau tatei, decupează cu atenție operele tale de artă!

Pasul 3: Curăță masa și întinde harta lumii. Mai întâi localizează pe hartă unde e țara ta. Ai găsit-o? Bravo! Acum hai să aflăm de unde vin aceste mâncăruri! Știi deja sau poți ghici? Pentru a afla, roagă un adult să te ajute să cauți câteva cărți despre acest subiect sau căutați pe internet.

Pasul 4: Odată ce ai localizat țara corectă, plasează desenul cu mâncare pe țara de unde provine.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!