Activitatea anterioară

Pat ordonat: Copilul învață să își facă patul

Următoarea activitate
Fii curat și ordonat Fii curat și ordonat
 • Interpretare
  Interpretare
 • duration
  15 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Jocurile de rol sunt fantastice atunci când vrei să predai lecții de viață copiilor mici. Arătându-i lui Teddy sau lui Dolly cum să facă ceva, poți transmite mesajul într-un mod ușor de gestionat. Copiii învață în timp ce predau lecții de viață păpușii.

Pat ordonat: Copilul învață să își facă patul
Pat ordonat: Copilul învață să își facă patul

Ai nevoie doar de:
- Un pat
- O păpușă / un ursuleț
- Prosop mic

Pasul 1: Un spațiu ordonat, o minte ordonată; un dormitor ordonat, un copil calm. Copiii nu sunt niciodată prea mici pentru a învăța să aibă grijă de spațiul propriu. Începe prin a le arăta cum să își facă patul frumos și ordonat în fiecare dimineață, pentru ca Dolly să se poată juca pe el în timpul zilei. Explică-i detaliile privind modul în care fiecare cearșaf sau pătură se împăturește și de ce e important să o facă zilnic. Redu pașii pe cât de mult posibil.

Pasul 2: Odată ce patul este făcut, pune-o pe Dolly deasupra. Ea va fi foarte încântată să stea pe un pat așa ordonat în timp ce restul pleacă la școală. Dar cu ce se va juca?

Pasul 3: Întreabă-ți copilul cu ce jucării ar vrea Dolly să se joace sau poate faci tu niște jucării pentru Dolly. Încearcă să faci din prosoapele mici forme de animale – cum sunt acelea în camerele de hotel. Nu trebuie să pierzi mult timp făcând asta – cel mai important este mesajul transmis: că patul trebuie să rămână ordonat și că prosoapele curate stau pe pat, nu pe podea.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!