Activitatea anterioară

Frunza unui copac: învățăm să deosebim copacii

Următoarea activitate
Ai grijă de natură Ai grijă de natură
 • Joc
  Joc
 • duration
  30 min
 • În interior & în aer liber
  În interior & în aer liber
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Ajută copiii să deosebească copacii și plantele care cresc în apropiere prin identificarea diferitelor forme de frunze. O metodă distractivă de dezvoltare a vocabularului și de apropiere de natură.

Frunza unui copac: învățăm să deosebim copacii
Frunza unui copac: învățăm să deosebim copacii

Pentru a juca acest joc, ai nevoie de:
- un calculator & o imprimantă
- hârtie albă
- frunze sau rămurele de la copacii din apropierea casei
- scotch

Pasul 1: Știi cum se numesc copacii din apropierea casei tale? Joacă acest joc distractiv și află! Ieși afară și găsește patru copaci diferiți. Alege o frunză sau o rămurică din fiecare – ceva care te va ajuta să identifici copacul în timpul jocului.

Pasul 2: E timpul să intri pe internet. Lui Dino îi place să folosească calculatorul. Găsește poza fiecărui copac care este în apropierea casei tale. Dino are mulți copaci în grădina sa. A printat un smochin, un măslin, un brad și un bambus.

Pasul 3: Acum, ca să faci buzunărele – ia o foaie de hârtie și cu bandă adezivă, lipește 3 laterale ale foii de foaia printată (la dreapta, la stânga și jos – nu lipi partea de sus).

Pasul 4: Acum ești pregătit de joacă. Vezi dacă copilul tău știe să potrivească frunzele și rămurelele la copaci – punând frunza sau rămurica în buzunarul de sub copacul corect. Organizează o cursă și vezi dacă prietenii sau frații lui o pot face la fel de repede!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!