Activitatea anterioară

Fă ordine în cameră: vopsește & confecționează cutii

Următoarea activitate
Fii curat și ordonat Fii curat și ordonat
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  1h
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

După o zi de joacă, camera copiilor se umple cu jucării mici de plastic. Până la vârsta de cinci ani, copiii vor acumula multe jucării micuțe. Uneori, au nevoie doar de o mână de ajutor pentru a se organiza. Sortarea lucrurilor în cutii îi ajută să își dezvolte gândirea logică.

Fă ordine în cameră: vopsește & confecționează cutii
Fă ordine în cameră: vopsește & confecționează cutii

Ai nevoie doar de:
- Multe cutii, de orice tip
- Lipici
- Vopsele viu colorate
- Hârtie creponată, ziare vechi
- Etichete albe

 

Pasul 1: Adună cutii de diferite dimensiuni – pot fi cutii de papuci; orice cutie este ok dacă este destul de încăpătoare pentru a pune lucruri în ea.

Pasul 2: Acum distrează-te decorând cutiile. Învelește-le cu ziar și vopsește-le în culori vii. Lipește hârtie creponată pentru a face modelul mai drăguț și mai luminos. Nu există reguli – doar o mulțime de culori!

Pasul 3: Scrie etichete pentru ceea ce urmează să depozitezi în fiecare cutie și lipește-le pe cutii, astfel încât acestea să fie vizibile. Gândește-te cu atenție la toate lucrurile mici care există în dormitor – în funcție de asta, stabilește de ce etichete ai nevoie.

Pasul 4: E timpul să facem ordine! Ajută-i pe copii să înceapă curățenia implicându-i în sortarea tuturor lucrurilor mici. Spuneți-le că anumite lucruri vor fi necesare mai târziu, așa vor învăța să găsească repede ce le trebuie. Odată ce copiii știu unde să își găsească lucrurile le va fi mai ușor să mențină ordinea. Ajutorul părinților (mai ales dacă e o sarcină grea), este util la întărirea ideii.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!