Activitatea anterioară

Diagramă pentru îngrijirea personală

Următoarea activitate
Fii curat și ordonat Fii curat și ordonat
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

O diagramă simplă poate fi o metodă ușoară de a-ți încuraja copilul să înceapă să își asume responsabilități privind îngrijirea personală, notând de fiecare dată când face duș, își spală dinții, și așa mai departe.

Diagramă pentru îngrijirea personală
Diagramă pentru îngrijirea personală

Ai nevoie doar de:
- O foaie de hârtie groasă sau carton
- Un pix colorat
- Markere
- O riglă

 

Pasul 1: Desenează un calendar pe o hârtie groasă sau pe un carton. Trasează spații pentru săptămâna sau luna în curs, lăsând pătrate mari și drăguțe pentru fiecare zi. Agață diagrama undeva unde poate fi ușor de văzut. Din moment ce vei desena pe ea, este o idee bună să o lipești pe faianță în baie. Faianța poate fi apoi ușor ștearsă dacă ai ratat diagrama și ai dat cu pixul pe lângă.

Pasul 2: Acum, de fiecare dată când copilul face baie sau duș, poți face un desen pe diagramă pentru ziua respectivă. Desenează ce îți place – să spunem, o picătură mare de apă la fiecare băiță! Și de fiecare dată când cineva folosește toaleta, va vedea lista cu sarcinile de la baie. Vor avea un memento util și vor ști ce să facă doar uitându-se la desenul de ieri.

Pasul 3: Desenează o periuță mică de dinți de fiecare dată când cineva își spală dinții și o perie de păr când se perie de unul singur. Și adaugă o steluță dacă își amintește să le facă pe toate. Când adună cinci stele, va primi o recompensă pentru o îngrijire personală de succes!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!