Activitatea anterioară

Pa, pa, Teddy: cum detașăm copiii de jucăriile de pluș

Următoarea activitate
Odihnă și visare Odihnă și visare
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Ursuleții de pluș reprezintă un fel de protecție pentru copiii mici. Dar, pe măsură ce se apropie de vârsta de mers la școală, este timpul să renunțe la acest sprijin și să își ia rămas bun de la Teddy, cel puțin cât sunt plecați la ore.

Pa, pa, Teddy: cum detașăm copiii de jucăriile de pluș
Pa, pa, Teddy: cum detașăm copiii de jucăriile de pluș

Ai nevoie doar de:
- Carton alb
- Aparat foto & imprimantă
- Ramă
- Lipici de hârtie
- Creioane colorate
- Abțibilduri

Pasul 1: Începe prin a-i spune că Teddy trebuie să rămână acasă unde e mai cald și mai sigur. Fă-i o poză. Joacă-te și pune-l în diferite poziții până când ești mulțumită de rezultatul final.

Pasul 2: Printează poza într-un format mare astfel încât să se vadă foarte clar. Copilul va dori să vorbească cu Ted, așa că e o idee să poată fi văzut din pat sau poți pune poza în ghiozdanul lui.

Pasul 3: Decupează-l pe Ted din poză și lipește-l pe o bucată de carton colorată. Acum e rândul copilului să decoreze cartonașul special cu Ted, folosind culori, abțibilduri și orice își mai dorește! Scrie „Teddy al meu special” pe partea de jos a cartonașului.

Pasul 4: Înrămează cartonașul și agață-l undeva pe perete unde poate fi ușor de văzut. Explică-i din nou faptul că Teddy trebuie să rămână acasă, dar că poate vorbi cu imaginea lui ori de câte ori își dorește. Dacă vrei, îl poți păstra pe Ted cel adevărat într-un loc sigur și îl poți scoate oricând pentru o îmbrățișare dulce.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!