Activitatea anterioară

Noapte bună, Luna! Bună dimineața, Soare!

Următoarea activitate
Odihnă și visare Odihnă și visare
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  15 min
 • Interior
  Interior
 • years
  3-4 ani
 • heart
  5 / 5

Copiii au nevoie în jur de zece ore de somn pe noapte, pe măsură ce cresc. Dar sunt copii care au somnul ușor și se trezesc în zori. Această activitate distractivă cu Luna și Soarele îi ajută pe cei mici să își dea seama când este timpul să meargă la nani și când este timpul să se trezească.

Noapte bună, Luna! Bună dimineața, Soare!
Noapte bună, Luna! Bună dimineața, Soare!

Ai nevoie doar de:
- o bucată mare de carton alb
- niște markere colorate / creioane
- o foarfecă
- un perforator
- un șnur

Pasul 1: Decupează un cerc mare dintr-o bucată de carton alb.

Pasul 2: Pe o parte a cartonului desenează un soare mare cu un zâmbet imens pe față. Pe cealaltă parte desenează o lună adormită cu ochii închiși.

Pasul 3: Fă o gaură mică în partea de sus a cercului cu un perforator (aici e nevoie de ajutorul unui adult). Bagă un șnur colorat prin gaură și leagă cele două capete.

Pasul 4: Înainte să mergi la culcare, atârnă cartonul cu partea care afișează fața lunii pe perete în camera copilului. Spuneți-i noapte bună la Lună! Dacă micuțul tău se trezește în timpul nopții și Luna încă este acolo, atunci înseamnă că nu e încă timpul să se trezească. Culcă-te înapoi! Dar, dacă el sau ea va deschide ochii și va vedea Soarele, atunci înseamnă că trebuie să se trezească. (Mama sau tata va merge în cameră și va întoarce cartonul cu Soare când e vremea de trezit). Bună dimineața, Soare! Hai să ne distrăm!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!