Activitatea anterioară

Marea cursă a pijamalelor

Următoarea activitate
Odihnă și visare Odihnă și visare
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Acest joc are obiectivul de a-i învăța pe copii cum să își pună singuri pijamalele. Făcând din asta o întrecere, îi poți ajuta să devină mai independeți la culcare. Ai grijă ca fiecare copil să se concentreze pe propriul succes și nu pe comparația cu frații!

Marea cursă a pijamalelor
Marea cursă a pijamalelor

Aceasta este o metodă grozavă de a-i ajuta pe copii să învețe să devină independenți în rutina lor zilnică și să fie pregătiți de culcare în timp record.
Ai nevoie de:
- Hârtie albă
- Markere
- Carton colorat
- Un element de fixare din alamă
- Foarfecă
- Pijamale sau cămașă de noapte

 

Pasul 1: Creează un ceas simulat folosind niște hârtie albă și scrie numerele cu markere, iar în loc de ace folosește carton colorat. Fă o gaură mică la capătul acelor și una în centrul hârtiei – deoarece ai nevoie de foarfecă sau de un obiect ascuțit, e necesar ajutorul unui adult. Adaugă un element de fixare din alamă, astfel încât acele ceasului să se miște.

Pasul 2: Începe jocul cu o oră înainte de culcare pentru a evita entuziasmul foarte mare. Scopul acum este de a vedea cât timp îți ia să te pregătești de culcare în fiecare seară. Mama sau tata va trebui să numere până la trei și să înceapă cronometrarea – e o idee bună să numeri cu voce tare pentru a creea atmosfera de cursă reală.

Pasul 3: Odată ce pijamaua sau cămașa de noapte este pusă, uită-te la ceas pentru a vedea cât a durat procesul. Ți-ai depășit propriul record din nou în seara aceasta?
Notați fiecare cursă pentru a ține evidența oricăror îmbunătățiri. Și de ce nu, adaugă un abțibild sau o steluță aurie pentru fiecare cursă câștigată.

 

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!