Activitatea anterioară

Construiește un suport de hrană pentru păsări

Următoarea activitate
Ai grijă de natură Ai grijă de natură
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Copiii au o afinitate pentru animale. Îngrijirea păsărilor poate duce la conversații grozave cu micuțul tău despre viață și despre faptul că hrana și apa sunt esențiale vieții. Păsările, bebelușii, pisicile și copiii – toți au nevoie de apă și de mâncare.

Construiește un suport de hrană pentru păsări
Construiește un suport de hrană pentru păsări

Pentru această activitate ai nevoie de:
- două sticle de plastic goale – una mare, una mică
- bețișoare
- un șnur
- niște lipici
- foarfecă
- grăunțe pentru păsări
- niște apă

Pasul 1: Ajutorul unui adult este necesar aici. Taie două sticle la jumătate. Ai nevoie doar de părțile de jos, dar păstrează vârfurile pentru altă activitate.

Pasul 2: Fă găuri mici oriunde la baza sticlelor de apa – 3-4 cm de la vârf. Introdu prin găuri bețișoare chinezești.

Pasul 3: Fă suportul în așa fel încât să se camufleze în natură, lipind câteva frunze pe exteriorul sticlelor! Păsările vor aprecia acest efort suplimentar! Așa cum cățelul sau pisica apreciază când îi speli castronul!

Pasul 4: Odată ce lipiciul s-a uscat, leagă un șnur la capetele bețișoarelor – suficient de lung încât să atârni suportul. Nodurile trebuie să fie bine strânse pentru ca suportul să nu cadă! Umple o bază cu apă, cealaltă cu grăunțe pentru păsări și agaț-o de un copac. Asigură-te că poți vedea suportul, dar să nu fie aproape de o fereastră pentru că pisicile ar putea prinde păsările. Acum așteaptă-ți prietenii cu pene și notează-ți cine a venit în vizită. În puțin timp, curtea va fi plină de cântecul păsărilor! Ce urmează? Încearcă un suport de hrană pentru veverițe!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!