Activitatea anterioară

Numește planta: ierbarul meu

Următoarea activitate
Ai grijă de natură Ai grijă de natură
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

Această activitate simplă ajută copiii mici să aprecieze natura și să învețe să clasifice diferite plante care se găsesc în grădină.

Numește planta: ierbarul meu
Numește planta: ierbarul meu

Ai nevoie de:
- Frunze / flori
- Hârtie albă
- Cărți grele
- Bandă de mascare (subțire)
- Perforator
- O panglică drăguță și colorată
- Carioci

Pasul 1: Această activitate este atât de simplă! Trebuie doar să mergi în grădină sau într-un parc din apropiere și să alegi câteva frunze mari și flori de la plante diferite. Du-le acasă și așează-le cu atenție între două hârtii albe, peste care pune câteva cărți grele. Lasă-le așa pentru câteva zile – ajută dacă le pui undeva la căldură pentru ca recolta să se usuce mai repede!

Pasul 2: Odată ce frunzele s-au uscat, lipește-le individual pe o foaie de hârtie albă cu bandă de mascare. Pune pe foi separate fiecare plantă/specie.

Pasul 3: Scrie numele fiecărei plante pe foaie, chiar lângă frunză. Folosește-ți imaginația și creativitatea pentru a ilustra fiecare pagină!

Pasul 4: Cu un perforator, fă câteva găurele la fiecare pagină și apoi pur și simplu bagă prin ele o panglică colorată pentru a lega toate paginile.

Pasul 5: Desenează o copertă frumoasă ierbarului și cu numele copilului trecut la autor. Alege un titlu interesant pentru revista ta!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!