Activitatea anterioară

Nu uita nimic atunci când te îmbraci

Următoarea activitate
Îmbrăcatul Îmbrăcatul
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Mulți copii nu sunt siguri de hainele pe care trebuie să le îmbrace în funcție de vreme și de anotimp. Această activitate grozavă îl va ajuta pe copilul tău să învețe să se îmbrace și să aleagă hainele potrivite.

Nu uita nimic atunci când te îmbraci
Nu uita nimic atunci când te îmbraci

Ai nevoie de: hârtie cartonată, foarfecă, markere, pixuri, pastile adezive

Pasul 1: Desenează pe hârtie cartonată forma unui băiat sau a unei fete și apoi decupeaz-o (îl poți desena pe Dino dacă vrei!).

Pasul 2: Desenează, colorează și decupează câteva articole vestimentare: pantaloni, pulover, bermude, tricou, rochie, fustă, ciorapi, teneși, pantofi, eșarfă, căciulă, ochelari de soare, pălărie, haină de ploaie... Desenează ce vrei tu, dar asigură-te că ai haine pentru orice tip de vreme! La sfârșit, desenează, colorează și decupează un soare, un nor cu ploaie și un fulg de nea.

Pasul 3: Pune pastile adezive pe spatele decupajelor și lipește-le de ușa dulapului (pune băiatul/fata la mijloc).

Pasul 4: Înainte să te hotărăști ce vei purta, uită-te pe fereastră pentru a vedea cum e vremea – plouă? Atunci cizme și o haină de ploaie sunt alegerea perfectă! E soare? Ce spui de niște pantaloni scurți și ochelari de soare? Lipește simbolul meteo corespunzător deasupra băiatului/fetei și pe măsură ce te îmbraci, îmbracă și forma cu aceleași articole vestimentare ca și tine! Deși alegerea ta este importantă, nu uita, nu e distractiv să iei o haină de ploaie când e soare afară!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!