Mănâncă corect Mănâncă corect
 • Joc
  Joc
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Nu judeca un ingredient după aspectul său! Lasă-ți copilul să încerce o degustare pe nevăzute: lasă-l să se joace, să miroase, să guste diferite alimente și să ghiceasca ce mănâncă. E o metodă de a-și lărgi orizontul culinar și chiar s-ar putea să rămâi surprins de ceea ce îi place!

Degustare pe nevăzute
Degustare pe nevăzute

Ai nevoie doar de: diverse alimente, boluri, o eșarfă

 

Pasul 1: Cu un adult, căutați diferite alimente în frigider sau dulapuri. E o ocazie bună de a folosi și resturi de mâncare! Poți folosi morcovi, pâine, banane, mere, ciocolată, migdale etc. Depinde doar de tine – experimentează! Pune apoi toată mâncarea pe farfurii separate și așează-le pe masa din bucătărie.

Pasul 2: Leagă-te la ochi cu o eșarfă.

Pasul 3: Roagă persoana de lângă tine să îți dea câte un aliment. Atinge-l ușor și încearcă să îți dai seama ce este. Miroase mâncarea – are un miros dulce sau amar, intens sau picant? Poți să ghicești ce este? Dacă nu îți dai seama din prima, celălalt jucător îți va reaminti la sfârșit. Nu uita să guști din fiecare aliment. S-ar putea să îți placă unele și altele nu – nicio problemă.

Pasul 4: Dacă ești mai mare, să complicăm puțin lucrurile! Roagă părinții să îți dea 3 tipuri de brânză și vezi dacă ghicești care cum este! Sau folosește alimente gătite pentru a fi mai greu de ghicit, precum un cartof copt. Ce zici dacă la sfârșit ai folosi toate resturile de mâncare și ai găti o mâncare surpriză?

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!