Fii creativ Fii creativ
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  15 min
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

Jocul imaginativ ajută copiii să confrunte provocări viitoare prin căutarea de soluții la orice tip de problemă. Crearea unor marionete pentru degete este o modalitate grozavă de a crea noi personaje și de a da frâu liber imaginației – fără reguli, doar distracție.

Marionete pentru degete
Marionete pentru degete

Pentru această activitate amuzantă ai nevoie de:
- mănuși de bucătărie
- multe carioci
- niște lipici
- lână pentru păr
- și cel mai important, imaginația ta!

 

Pasul 1: Ia de la bucătărie o pereche de mănuși, o mănușă este pentru copil, iar cealaltă pentru un părinte. Fiecare deget al mănușii va reprezenta un personaj diferit. Surori, frați sau chiar extratereștri – cine știe? Hotărâți împreună!

Pasul 2: Folosește carioci pentru a desena fețe interesante și diferite pe fiecare deget al mănușii. Un personaj poate să fie fericit, altul supărat. Unul are doar un ochi! Și altul nu are nas! Inventează ce vrei tu.

Pasul 3: Cu ajutorul părinților tăi, lipește niște lână colorată pe vârful degetelor pentru a pune păr personajelor. Cu cât e mai variat, cu atât te vei distra mai tare.

 

Pasul 4: Pune la fiecare micuț în parte câte un nume. Ce personalitate are? Ce îi place să facă și despre ce vorbește? De exemplu, Mooky este înfricoșător și îi place să sperie lumea, pe când Ploof este timid și vorbește încet. Construiește-le personalități și distrează-te aducând la viață personajele. Inventează o poveste pentru fiecare degețel atunci când apare la teatru, iar un adult poate filma întregul spectacol!

 

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!