Activitatea anterioară

3 exerciții de relaxare pentru a adormi

Următoarea activitate
Odihnă și visare Odihnă și visare
 • Joc
  Joc
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Unii copii adorm mai greu noaptea. Poate că doar au nevoie să învețe câteva tactici care să îi ajute. Iată câteva tehnici de relaxare înainte de culcare pe care copiii tăi le pot practica singuri.
Nopți liniștite, păzea că venim!

3 exerciții de relaxare pentru a adormi
3 exerciții de relaxare pentru a adormi

Ai nevoie doar de: un pat și pijamale!

Pasul 1: Așează-te confortabil în pat, poate lângă părinți pentru primele dăți. Pune-ți o mână pe piept și una pe burtică. Respiră adânc și focusează-te pe mâinile tale care se mișcă în sus și în jos. Cum se simte? Dacă tot nu ești somnoros, încearcă cu mâna ta pe burtica unui părinte și mâna lui pe pieptul tău. Așa veți învăța să vă relaxați împreună!

Pasul 2: Imaginează-ți că ai un corp multicolor! Parcurge fiecare culoare în gând, una după alta. Picioarele tale sunt albastre, burtica și pieptul sunt galbene, brațele tale sunt verzi, capul tău este portocaliu. Ești un curcubeu! Simte cum corpul tău se relaxează.

Pasul 3: Continuă să te gândești la culorile corpului tău. Acum mișcă-ți articulațiile albastre: gleznele apoi genunchii...apoi articulațiile verzi: încheieturile, coturile. Și așa mai departe.

Pasul 4: Miscă-ți ușor articulațiile separat, apoi două câte două. Repetă ușor aceste mișcări pentru a te relaxa și pentru a te pregăti de somn. Ce gânduri liniștite îți apar în minte?

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!