Activitatea anterioară

Alungă visele urâte cu propriul prinzător de vise

Următoarea activitate
Odihnă și visare Odihnă și visare
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

Ora de culcare poate sosi cu temeri, mai ales dacă cei mici au avut vise urâte în trecut. Le poți explica că un prinzător de vise lasă doar visele frumoase să apară. Eliminarea fricii poate fi suficientă pentru a opri apariția viselor neplăcute  în timpul nopții.

Alungă visele urâte cu propriul prinzător de vise
Alungă visele urâte cu propriul prinzător de vise

Ai nevoie doar de:
- O farfurie de hârtie
- Foarfecă
- Vopsea
- Pensulă
- Pene
- Fir de lână
- Mărgele
- Perforator

 

Pasul 1: Un prinzător de vise este ca o pânză de păianjen magică creată de amerindieni, iar puterile sale speciale de protecție îndulcesc visele! Decupează interiorul unei farfurii din hârtie (este necesar ajutorul unui adult). Vopsește marginea farfuriei în culoarea ta preferată – cu cât e mai vie cu atât mai bine.

Pasul 2: Folosind perforatorul, fă 10 găuri cu un spațiu egal între ele în jurul marginii interioare a cercului. Apoi mai fă 3 găuri în partea de jos și încă 1 în partea de sus a farfuriei.

Pasul 3: Apoi, exact cum ar face un păianjen, țese o pânză prin găurile din jurul marginei. Înșiră firul de lână în lung și în lat pentru a arăta ca o pânză de păianjen adevărată. Asta va lăsa doar visele frumoase să apară! Înșiră niște mărgele, făcând mici noduri la fiecare capăt.

Pasul 4: E aproape gata. Ia 3 bucăți de fire de lână și leagă-le în găurile din partea de jos. Acum înșiră și niște pene și mărgele la capete (pentru a prinde visele și a le împinge în sus). La final, leagă un fir de lână pe partea de sus a prinzătorului de vise și agață-l aproape de pat. Doar vise frumoase de acum încolo!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!