Activitatea anterioară

Fă-ți propriul tău cronometru pentru periajul dentar

Următoarea activitate
Fii curat și ordonat Fii curat și ordonat
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Copiii ar trebui să își perieze dinții timp de 2 minute, pentru a-i curăța corect. Cel mai adesea le ia doar zece secunde. Această activitate va face ca cele 2 minute să fie distractive și îi va încuraja pe copii să se perieze mai des.

Fă-ți propriul tău cronometru pentru periajul dentar
Fă-ți propriul tău cronometru pentru periajul dentar

Ai nevoie doar de:
- 2 sticle mici de Orangina
- Un burghiu mic cu vârful de 4 mm
- Nisip colorat
- Vopsele

Pasul 1: Ia două sticle mici de Orangina și scoate-le capacele. Acum, folosind un lipici puternic, lipește cele două capace spate în spate.

Pasul 2: Cu ajutorul unui burghiu mic cu vârful de 4mm, fă cu atenție o gaură în capace, la punctul în care cele două se întâlnesc, chiar în centru. Asta va permite nisipului să curgă.

Pasul 3: Umple una din sticle cu nisip colorat. O idee bună este să măsori cantitatea necesară pentru cele două minute, permițând nisipului să curgă prin gaura din capace.

Pasul 4: Pune capacul la sticla cu nisipul măsurat și apoi fixează cealaltă sticlă pe partea de sus, înșurubând gâtul sticlei în celălalt capac.

Pasul 5: Împreună cu copiii, decorați clepsidra în culori vii și drăguțe. Încurajați-i să o folosească de fiecare dată când se spală pe dinți, astfel încât să știe că au făcut un periaj complet de două minute. Asigură-te că îi înveți cum să se perieze corect, cu mișcări circulare ușoare, pe fiecare dinte.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!