Exprimă-te Exprimă-te
 • Interpretare
  Interpretare
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

Copiii mici sunt de obicei centrul propriului lor univers și rareori se gândesc și la altceva în afara propriilor nevoi și dorințe. Jocurile de rol pot fi un mod distractiv de a le oferi o altă perspectivă și de a le dezvolta empatia față de ceilalți.

Inversarea rolurilor
Inversarea rolurilor

Pentru această activitate ai nevoie doar de:
- un adult
și
- un copil!

Ajută-i pe copii să vadă și perspectiva celorlalți și cum să se descurce cu provocările emoționale cu care se confruntă.
Copiilor le place atunci când părinții se pun pe podea să se joace și sunt la nivelul lor. La fel de distractiv este să te pui în papucii altcuiva pentru a-i învăța pe micuți despre empatie. Alege un moment relaxant și jucați-vă pe roluri!
Ora mesei: Piticul o poate hrăni pe mama sau pe tata. Alege alimentele cu atenție dacă nu vrei orez pe toată fața! Poți încerca cu fursecuri și morcovi pentru că nu murdăresc. Dacă refuzi să mănânci anumite alimente, cum se simte piticul tău?
Ora de nani: Micuțul o poate înveli pe mama sau pe tata pentru un pui de somn la amiază. Celălalt părinte îl poate ajuta, de exemplu se poate asigura că „bebe” este acoperit cu pătura.
Crize: Mama sau tata poate mima ușor isteriile copiilor. Aceasta este o tehnică utilă pentru a dispersa o supărare sau pentru a crea umor într-o situație dificilă.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!