Activitatea anterioară

Cum era atunci când erai un copil?

Următoarea activitate
Fă-ți prieteni Fă-ți prieteni
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  1h
 • Aer liber
  Aer liber
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Împărtășirea amintirilor tale din copilărie poate fi o activitate plăcută și stimulantă pentru copiii tăi. Le poate încuraja comunicarea, abilitățile artistice și le poate trezi interesul în poveștile oamenilor. E posibil să fie un reporter în devenire!

Cum era atunci când erai un copil?
Cum era atunci când erai un copil?

Ai nevoie de:
Un carnet, hârtie cartonată, bandă adezivă, markere, creioane colorate, pixuri colorate, un telefon

Pasul 1: Fă-ți un carnet special al reporterului, împachetându-l în hârtie cartonată și decorându-l. Ia te uită ce operă de artă!

Pasul 2: Cu ajutorul unui adult, gândește-te la câteva întrebări pe care le-ai putea adresa oamenilor pentru a le afla amintirile din copilărie. Scrie întrebările în agendă. Exemple: „Care a fost vacanța ta preferată, dar hobby-ul preferat?”. Cu siguranță că vei găsi întrebări mult mai bune! Dacă nu știi încă să scrii, poți desena ce vrei să întrebi.

Pasul 3: Vizitează-ți vecinii sau bunicii și adresează-le acele întrebări. E o practică grozavă de comunicare interpersonală. Înregistrează răspunsurile pe un telefon. Cel mai bine este să faci asta în vacanțe sau în weekend-uri, când oamenii au mult timp liber pentru a povesti!

Pasul 4: Ajuns înapoi acasă, ascultă răspunsurile și scrie-le în agendă sau desenează-le. Apropo, ce metodă super de a folosi tehnologia!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!