Activitatea anterioară

Creează un Reciclobot: reciclarea creativă

Următoarea activitate
Ai grijă de natură Ai grijă de natură
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

Învață-ți copilul despre importanța reciclării construind un Reciclobot! Vor vedea că deșeurile menajere sau materialele reciclate pot fi reutilizate în mod creativ. Copiii tăi vor vorbi despre reciclare de  la o vârstă fragedă și vor conștientiza impactul pe care îl au asupra naturii.

Creează un Reciclobot: reciclarea creativă
Creează un Reciclobot: reciclarea creativă

Pentru această activitate ai nevoie de:
- o cutie de cereale
- 2 sticle de apă mici
sau ca alternativă:
- niște materiale reciclabile, precum hârtia, cartonul sau plastic
și:
- foarfecă
- lipici
- creioane sau vopsele

Toată lumea iubește roboții, așa că de ce nu faci un Reciclobot? Poți recicla deșeuri sau materiale care au fost deja reciclate.

Pasul 1: Cum va arăta? De îndată ce știi, caută lucruri pentru a-l construi. Cutiile de cereale sunt grozave pentru cap și corp. Sticlele de apă sunt perfecte pentru brațe, pe când paharele de iaurt pot fi niște picioare super. Folosește și alte materiale reciclabile, precum hârtia, cartonul sau plastic.

Pasul 2: Unde vrei să fie brațele? Fă un semn cu creionul pe lateralele cutiei de cereale. Fă două găuri mici pe dimensiunea capacelor de la sticle (asta e sarcina unui adult!). Acum introdu gâtul sticlelor și vei obține două brațe. Lipește paharele de iaurt de cutia de cereale pentru a obține și picioarele.

 

Pasul 3: Vopsește Reciclobotul în culori vii. Pune-i un nume haios și spune-i să reamintească tuturor să-și sorteze și recicleze deșeurile. Poți vizita centrul de colectare local pentru a vedea ce alte obiecte pot fi reciclate. În scurt timp vei deveni un expert în reciclări.

 

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!