Activitatea anterioară

Leagă-ți șireturile și nu te mai împiedica de ele!

Următoarea activitate
Îmbrăcatul Îmbrăcatul
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Folosește această activitate pentru a-ți ajuta copilul să devină mai independent – și să grăbești lucrurile – învățându-l cum să își lege singur șireturile. În acest timp, faceți împreună o listă cu motivele pentru care trebuie să ne legăm la șireturi și ce se întâmplă dacă nu o facem.

Leagă-ți șireturile și nu te mai împiedica de ele!
Leagă-ți șireturile și nu te mai împiedica de ele!

Ține minte, repetiția este mama învățăturii!
Pentru a lega cât mai ușor șireturile, ai nevoie de:
- o bucată de carton rigidă
- papuci
- markere sau vopsea
- niște sclipici (opțional)
- o pereche de șireturi
- un obiect ascuțit cu care părinții tăi să facă găuri

Pasul 1: Ca și cum te-ai uita de sus, desenează o pereche de papuci în mărime naturală pe o bucată de carton. Acesta trebuie să fie drăguț și rigid pentru ca activitatea să funcționeze. Colorează papucii folosind markere, creioane sau vopsea. Poți folosi de asemenea un papuc vechi pe care îl poți decora cu sclipici.

Pasul 2: Fă găuri în carton acolo unde ar trebui să fie șireturile folosind un obiect ascuțit (asta e treaba unui adult!), după care legați împreună o pereche de șireturi prin găuri. Folosește șireturi haioase, colorate dacă vrei.

Pasul 3: Acum e partea cea mai importantă: practică legarea șireturilor într-o fundă. Adulții ar trebui să arate mișcările de câteva ori și să le împartă în câțiva pași înainte ca cei mici să încerce singuri.

Pasul 4: Odată ce ai prins mișcarea, scoate câteva perechi de papuci și amestecă-i între ei. Provocarea este să potrivești papucii și apoi să legi șireturile cât mai frumos.

Pasul 5: Împreună, faceți o listă cu motivele pentru care trebuie să ne legăm șireturile și ce se întâmplă dacă nu o facem.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!