Activitatea anterioară

Taie, taie, taie: Foarfeca pentru începători

Următoarea activitate
Mersul la școală Mersul la școală
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Folosirea unei foarfeci poate părea simplă, dar este o abilitate care trebuie învățată și practicată. Acest exercițiu distractiv îi ajută pe copii să își rafineze abilitățile motorii în timp ce învață să își ghideze și controleze mânuțele.

Taie, taie, taie: Foarfeca pentru începători
Taie, taie, taie: Foarfeca pentru începători

Pentru această activitate ai nevoie de:
- o foaie de hârtie albă pătrată
- un creion
- o foarfecă școlară
- niște carton colorat
- imaginația ta!

Pasul 1: Îndoaie în 3 o foaie de hârtie albă – îndoaie hârtia în două, apoi din nou în două, întoarce pătratul într-o parte astfel încât să arate ca un diamant și îndoaie din nou – exact ca în imagine.

Pasul 2: După aceea, desenează jumătate din conturul părului lui Dino de-a lungul îndoiturii, jumătate din ochi, jumătate din gură și jumătate din mâini. Mai târziu te poți gândi să faci și alte forme haioase!

Pasul 3: Acum decupează cu foarfeca școlară formele, tăind cu atenție conturul. Nu e nicio grabă, așa că fă-o încet ca să îți iasă perfect.

Pasul 4: Bine, acum deschide hârtia și uită-te la modelul grozav pe care le-ai creat. În continuare, vei lipi hârtia albă pe un carton colorat. Desenează apoi ochii lui Dino ca să te poată vedea, nările ca să poată mirosi cina și nu uita să îi desenezi zâmbetul lui mare. Ce alte fețe te mai gândești să faci?

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!