Prima zi de școală a copilului tău

Mersul la școală
Îți vine să crezi că micuțul tău va începe școala? Din moment ce poate fi o perspectivă intimidantă, iată câteva sfaturi utile.
Prima zi de școală a copilului tău

Înainte de ziua cea mare, asigură-te că copilul știe la ce să se aștepte. Cu câteva săptămâni înainte de a începe școala, vorbiți despre ce se va întâmpla la șoală. Citiți cărți despre mersul la școală. Vizitați școala și întâlniți-vă cu învățătoarea dacă se poate. Dacă și alți copii pe care îi cunoști vor merge la aceeași școală, spune-i și copilului tău ca să nu simtă că e pe cont propriu. Cum stă cu îngrijirea personală? Poate să meargă neajutat la toaletă și să se îmbrace și dezbrace singur? Dacă nu, nu va fi singurul, poți discuta despre asta la școală dinainte. Alegeți rechizite împreună – lasă-l pe el să își aleagă ghiozdanul și creioanele colorate. Nerăbdarea de a folosi un creion sau un caiet special îi poate distrage atenția de la emoții.

Un alt sfat ar fi ca în prima zi să ajungeți la timp, dar nici prea devreme ca să aveți timp să îi faceți cunoștință cu învățătoarea din nou. Arată-i că ești fericită și că ai încredere în învățătoare. Când e timpul să îți iei rămas-bun, nu fi emoțională, fă-o repede și vesel – îți poți șterge lacrimile odată ce copilul este în siguranță în clasă. Și amintește-ți că este o perioadă importantă și interesantă pentru dezvoltarea copilului tău și că multe povești grozave vor fi spuse în zilele și lunile următoare! Spune-i ce vei face tu în acea zi fără să sune prea interesant și asigură-l că îl vei aștepta după ore. Nu întârzia când mergi să îl iei! Primele zile pot fi dificile și pentru tine, așa că fă-ți de lucru. Du-te la cumpărături cu o prietenă, ieși cu cineva la o cafea, mergi la galeria aceea de artă la care vroiai de mult să mergi sau du-te la sală!

După ore, laudă-ți copilul că a fost așa de matur și organizează o mică recompensă precum o plimbare în parc. Întrebă-l cum a fost prima zi. Ce jocuri s-au jucat? Lângă cine a stat la prânz? Își amintește numele noilor săi prieteni? Cumpără înghețată! A fost o zi importantă – amândoi meritați una!

Cum a fost prima zi de școală a copilului tău? Ai folosit vreuna din tehnicile din articol sau ai încercat altceva?


Sunt fericit, sunt trist: calendarul sentimentelor

Sunt fericit, sunt trist: calendarul sentimentelor

Află mai multe
De ce e așa dezordonată camera copilului meu?

De ce e așa dezordonată camera copilului meu?

Află mai multe