Activitatea anterioară

Dl Dispoziție, bățul vorbitor: Cum a fost ziua ta?

Următoarea activitate
Mersul la școală Mersul la școală
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

Uneori, copiii mici nu își găsesc cuvintele să poată exprima tot ce li se întâmplă. Un băț al dispoziției îi poate ajuta să își exprime mai bine și mai ușor sentimentele.

Dl Dispoziție, bățul vorbitor: Cum a fost ziua ta?
Dl Dispoziție, bățul vorbitor: Cum a fost ziua ta?

Ai nevoie de:
- o rolă de prosop de hârtie
- câteva foi de hârtie colorate
- câteva vopsele
- o pensulă
- lipici
- foarfecă
- un marker

 

Pasul 1: Știi ce e un baston. Dar un băț vorbitor? Este foarte distractiv! Vopsește alături de copilul tău rola unui prosop de hârtie în culoarea lui preferată. Veți picta fețe la ambele capete, așa că trasează cu creionul mijlocul rolei.

Pasul 2: Taie niște hârtie colorată pentru a-l decora pe dl Dispoziție. Vei avea nevoie de 4 cercuri mici pentru obrajii lui la ambele fețe și de 2 cercuri albe și mai mici pentru ochii lui. Ce zici dacă ai tăia câteva fâșii de hârtie ca să-i pui păr?

Pasul 3: Pune lipici pe formele pe care tocmai le-ai decupat. Lipește o fâșie de-a lungul mijlocului marcat. În continuare, lipește obrajii și ochii la fiecare capăt.

Pasul 4: Desenează o față zâmbitoare la un capăt și una tristă (un zâmbet cu susul în jos) la celălalt. Nu se simte bine copilul tău? Nicio grijă. Arată-i fața tristă a dlui Dispoziție. Încercați să găsiți împreună cuvinte pentru a descrie sentimentul. Altă idee? Când citești o poveste, fă pauze și întreabă-l ce simte personajul – este dl Dispoziție fericit sau trist? Schimbați rolurile între voi, copilul citește și întreabă adultul ce simte personajul.

 

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!