Experți în parenting, specialiști în autonomie

Mobilizăm părinții să se bucure de susținerea copiilor în călătoria lor spre autonomie.


Noi provocări!

Noi provocări!

Familiile din societatea de astăzi se confruntă cu noi provocări în procesul de educare al micuților lor.

Noi valori, noi realități, noi roluri. Dar, încă mai avem nevoie de siguranță și de liniște sufletească pentru a simți că facem ceea ce trebuie.

În realitatea complexă în care trăim este foarte important să avem sprijinul experților care s-au dedicat să ajute mamele și tații să devină cea mai bună versiune a lor, pentru a clădi o familie cu dragoste, grijă, înțelepciune și în siguranță.
Familiile din societatea de astăzi se confruntă cu noi provocări în procesul de educare al micuților lor.

 


Copii sănătoși, fericiți și încrezători!

Copii sănătoși, fericiți și încrezători!

Danonino înțelege că părinții preferă și merită sfaturi de la un partener de încredere, de aceea, am reunit un grup de experți internațonali specializați în educație parentală și psihologie pentru a oferi opiniile lor de specialiști în domeniul parenting-ului.
Grupul este în măsură să facă recomandări bazate pe dovezi pentru a ajuta la creșterea copiilor sănătoși, fericiți, încrezători și pregătiți pentru un viitor strălucit, asigurându-vă că această îndrumare este fondată pe o judecată sănătoasă și profesională.

Sfaturile vor fi sub formă de articole în care vorbim despre multe dintre etapele importante cu care se confruntă copiii preșcolari* în călătoria lor pe durata copilăriei, pentru a ne ajuta să înțelegem și să ne pregătim pentru viitorul copiilor. Grupul de experți a oferit consiliere specifică pe teme esențiale pentru a ne ghida în direcția potrivită, veți vedea pe site că toate sfaturile experților pot fi ușor identificate printr-o pictogramă.


 


Suntem alături de tine!

Toată îndrumarea oferită se află sub steagul autonomiei copilăriei. Cercetările arată că încurajarea copiilor de a lua propriile decizii și de a face greșeli sub supravegherea parentală, le va permite să devină indivizi împliniți în cadrul societății moderne. Cultivarea autonomiei le va deschide drumul către un mâine mai fericit, mai strălucit.

Danonino înțelege că părinții știu instinctiv cum să își crească și încurajeze copiii preșcolari, grupul de experți este aici pentru a oferi un sprijin familiior în călătoria spre autonomie, pentru a permite copiilor să exploreze și experimenteze în timp ce învață la fiecare pas!

*copii cu vârsta între 3-6 ani
 


Experții noștri

Laura Markham

Laura Markham

SUA, Autor & Clinician, Psiholog

Află mai multe
Laura Markham
Dr. Laura Markham este autorul cărților Părinți liniștiți, copii fericiți: cum să înlocuim țipetele cu conectarea și Părinți liniștiți, frați fericiți: cum să creștem frați prieteni pe viață
Cu o pregătire de psiholog clinician, și-a obținut doctoratul la Universitatea Columbia, dar s-a specializat pe educația parentală pentru a crea o relație mai bună cu copiiii săi. Editor fondator AhaParneting.com, Dr. Laura Markham ajută și ca expert în parenting și pentru Mothering.com, Psychology Today, The Natural Parent Magazine, Pregnancy.org, Girlie Girl Army, SheKnows.com și multe alte site-uri. Are apariții TV și radio frecvente și a dat interviuri în sute de articole pentru publicații precum The Wall Street Journal, Real Simple, Newsday, Men’s Health, Redbook și Parents Magazine. Newsletter-ul ei are peste 90,000 de abonați.. „Joaca nu este o pierdere de timp.” Modelul său de parenting bazat pe relația părinte-copil, a ajutat mii de familii din SUA și Canada să găsească soluții împăciuitoare și de bun simț pentru orice, de la problemele de somn și anxietatea de separare până la limbajul insolent și telefoanele mobile. Ea este mama a doi copii extraordinari – de 20 și 24 de ani!
Sue Atkins

Sue Atkins

MAREA BRITANIE, Expert în parenting, autor de publicații și crainic

Află mai multe
Sue Atkins
Sue Atkins - înainte de a lucra în mass-media - a fost director adjunct al unei școli.
Sue este Expertul în parenting pe TV în Marea Britanie și oferă îndrumări practice pentru ca cei mici să crească și să devină adolescenți fericiți, încrezători și descurcăreți. Apare în mod regulat pe BBC Breakfast, The Jeremy Vine Show, pe BBC Radio 2 și are o emisiune parentală cu Q&A prin telefon pe BBC Radio. Articolele sale de educație parentală sunt publicate peste tot în lume.
Sue este autorul best seller-ului de pe Amazon ‘Parenting Made Easy - How To Raise Happy Children’ și ‘Raising Happy Children for Dummies’ - în celebra serie negru & galben. ‘Parenting Made Easy’ este de asemenea disponibilă pe CD, MP3 și ca aplicație. De asemenea, puteți descărca de pe site-ul ei cărți electronice Sue pline de idei și sfaturi practice.
Sue încurajează oamenii să scoată la iveală și să exploreze tot ce e mai bun în ei pentru a descoperi cum pot fi cu adevărat fericiți în relațiile de familie.
Ea are diploma de licență în pedagogie și este life coach acreditat. Este de asemenea Master Practitioner & Trainer în NLP, instruită de Dr Richard Bandler & Paul McKenna. Viziunea ei este de a inspira milioane de oameni, câte un părinte pe rând, de a clădi încredere, pozitivitate și armonie în cadrul familiilor.
Sue este Ambasador la School Home Support Charity, iar pasiunea ei este să lucreze cu școli pentru a spori stima de sine la copii.

„Sunt încântată să fac parte din echipa Experți în parenting, specialiși în autonomie, pentru că sunt pasionată de educația parentală și vreau să ajut părinții să crească copii fericiți, încrezători, descurcăreți și autonomi pregătiți să-și atingă potențialul nelimitat.”
Esther Belvis Pons

Esther Belvis

SPANIA, Specialist educațional și strateg creativ

Află mai multe
Esther Belvis
Esther este un strateg care isi doreste sa influenteze schimbarea sociala și un sustinator al ideilor din educație și artă. Ea îi place să creeze medii de învățare restrânse, bazate într-o cultură de grijă și afecțiune, cu oamenii și organizațiile cu care lucrează. A lucrat în diferite proiecte sociale pentru mai multe organizații și a publicat mult în reviste academice de top, cum ar fi Calculatoare și Educație, Jurnalul European de Educație pentru Cadre didactice sau Cercetare în Educație Dramatică care abordează aspectele de bază ale educației cum ar fi influența creativității și tehnologiilor asupra rezultatelor academice și impactul acesteia asupra dezvoltării competențelor esențiale pentru învățarea pe tot parcursul vieții. Născută la Barcelona și cu studii internaționale, ea deține o diplomă de masterat înEducație (Universitat Autònoma de Barcelona) și un doctorat în Teatru și studii de performanță (Universitatea din Warwick). Un om cu adevărat bun și cu o viziune creativă care ajută familiile și comunitățile să promoveze relații sănătoase și puternice în legătură cu valorile lor și cu mediul înconjurător. Devotată pentru a face lumea un loc mai bun, ea ajută generațiile noi să-și atingă potențialul prin definirea și proiectarea unor experiențe educaționale. Inovațiile ei cât și testarea noilor modalități educative de interacțiune cu copiii se pot găsi la Universitat Internacional de Catalunya și la Universitat Autònoma de Barcelona. "Autonomia este fundația educațională care echipează societățile cu factori de schimbare aspiraționale. Îmbunătățesc mentalitatea rezilientă care generează bunăstarea și încrederea necesară pentru a face față provocărilor viitorului nostru incert și complex "
Leo Fraiman

Leo Fraiman

BRAZILIA, Specialist în educație, psihoterapeut și scriitor

Află mai multe
Leo Fraiman
Leo Fraiman s-a născut in 1969 în Brazilia și a trăit o copilărie fericită. Văzând în părinții săi un model bun de urmat, Leo a avut prilejul de a învăța foarte multe despre construirea unei relații de lungă durată prin observarea modului în care părinții săi comunicau unul cu celălalt și se respectau.
Identificându-se ca fiind o persoană sensibilă, Leo crede că personalitatea sa este unul din motivele principale pentru care a ales să studieze psihologia, celălalt fiind dorința de a înțelege mintea oamenilor și cum îi poate ajuta.

După ce a citit în liceu cartea lui Michel Ende ‘Povestea fără sfârșit’, Leo a realizat că suntem cu toții ființe conduse de vise și a luat decizia de a studia psihologia la facultate. O altă influență literară importantă a fost cartea lui Viktor Frankl ‘Experiențe din lagărul de concentrare’, căreia Leo îi acordă credite pentru inspirația sa teoretică și care l-a făcut să realizeze că deși visele sunt importante, în cele din urmă pot fi nimic dacă nu avem în minte o direcție definitorie, un ‘proiect’ pentru viețile noastre.

Leo a finalizat un master pe tema "Importanța participării părinților în educația școlară" la Universitatea din Sao Paulo și deține titluri precum: „Specialist în educație școlară și dezvoltarea umană” și „Maestru practicant al programării neuro-lingvistice”.

Leo a scris 20 de cărți și a ținut numeroase prelegeri în țări precum Argentina, Spania, Danemarca, Elveția, Africa și Portugalia și a avut mai multe poziții didactice: profesor de psihologie cognitivă la Universitatea Paulista (Brazilia) timp de 7 ani, consilier în psihologia cognitivă educațională timp de 8 ani și învățător la Școala Guilherme Dumont Villares (Brazilia) timp de 11 ani, cu focusul pe Dezvoltarea sănătoasă și Proiecte de life design.

Leo participă frecvent la emisiunile radioului Radio Jovem Pan (Brazilia) și scrie pentru site-uri precum www.uol.com.br.

Leo Fraiman, specialist în educație, psihoterapeut și scriitor, CRP: 06.40544/7