Învață-ți copilul cum să se îmbrace

Îmbrăcatul
O etapă importantă din viața copilului tău este atunci când învață să se îmbrace singur, făcând diminețile să curgă mai ușor. Acest lucru îl ajută să își dezvolte gradul de conștientizare spațială. Dar asta necesită timp și răbdare – iată câteva sfaturi care ar putea fi de folos.
Învață-ți copilul cum să se îmbrace

Te-ai gândit vreodată să îi arăți micuțului tău cum să se îmbrace folosind un ursuleț de pluș? Copilul ar putea să te imite punându-și un pulover sau o pereche de pantaloni. Vor deveni maeștri foarte repede!
Când consideri că piticul tău este pregătit să se îmbrace singur, asigură-te că e ușor pentru ei – imaginile de pe fața tricourilor le arată care este fața!
Iată și alte idei: asigură-te că pot ajunge la hainele lor fără ajutor – dar în timp ce învață, tot vei avea nevoie de timp extra dimineața! Când îți spun „Nu pot să o fac!”, spune-le „Ba da, poți! Am încredere în tine. Voi fi jos, gata de plecare, de îndată ce ai terminat cu îmbrăcatul.” O diagramă cu abțibilduri ar putea fi utilă, dar încurajările frecvente și laudele sunt și mai bune. Le poți aminti că dacă se grăbesc, vor avea mai mult timp de joacă înainte de plecare!
Distrează-te – observă cum își descoperă stilul personal și unic (fustă tutu și pulover de Crăciun, careva?).
Tu cum i-ai învățat pe copiii tăi să se îmbrace singuri? Ne-ar plăcea să-ți auzim sfaturile!


Soare, ploaie, nori; îmbrăcatul în funcție de vreme

Soare, ploaie, nori; îmbrăcatul în funcție de vreme

Află mai multe
Prima zi de școală a copilului tău

Prima zi de școală a copilului tău

Află mai multe