Încurajează creativitatea copilului tău

Fii creativ
Toți copiii au potențialul de a fi creativi – dar tu cum îi ajuți pe copiii tăi să descopere ce talente latente au? Iată câteva sugestii.
Încurajează creativitatea copilului tău

Păstrează carton vechi, vopsea, sclipici, lipici, hârtie și orice altceva îți mai trece prin minte, într-o cutie și încurajează copiii să creeze lucruri. Dacă ai cum, alocă-le un „spațiu dezordonat” (poate într-un garaj sau în pod). Nu te focusa prea mult pe casa ta să fie perfect curată și ordonată pentru că asta poate inhiba creativitatea unui copil – lasă-i să facă dezordine atunci când se joacă și creează, dar, desigur, învață-i că trebuie să facă ordine odată ce au terminat!

Permite-i copilului să își termine opera de artă, pictura, desenul sau sculptura, fără să se grăbească, pentru că pentru el va fi creația tuturor creațiilor!!

Un alt sfat care îți poate fi la îndemână și încurajează creativitatea este să mergeți în locuri care intensifică gândirea și imaginația. De ce nu mergeți toată familia la o galerie de artă, la muzeu sau la un Târg de arte și meșteșuguri? Nu numai că veți avea o zi minunată, dar îi veți instiga gândurile și ideile copilului. Aceste locuri nu trebuie neapărat să fie destinate copiilor atâta timp cât faceți vizite scurte – expozițiile de artă modernă și sculptură sunt un loc bun de unde puteți începe. Multe galerii organizează sesiuni de artă speciale pentru copii sau „vânători de comori” cu trasee în incinta galeriei și cu întrebări de genul „Ce pictură are o pălărie roșie în ea?” Cumpără vederi cu picturile lor preferate și încurajează-ți micuțul să deseneze după ele acasă.
 

Îi poți cumpăra copilului tău un aparat foto ieftin cu care să facă poze în weekend-uri, poate chiar când mergeți la piață – vei rămâne surprinsă de imaginația lui! Ajută-l să asambleze pozele într-un colaj printat sau descarcă pozele și creați un colaj virtual. Aplicațiile simple pentru modificat fotografii sunt foarte distractive pentru copii.

Când copiii sunt plictisiți, o activitate artistică este excelentă. Poate fi o modalitate grozavă pentru ei de a-și exprima sentimentele, așa că încurajează-i cât mai des. Copiilor le place ca munca lor să fie admirată, așa că de ce nu cumperi o ramă ieftină să îi atârni pe perete opera sau pur și simplu pune-o pe frigider sau în orice alt loc unde o poate admira toată lumea.

Tu îi încurajezi pe copiii tăi să fie creativi? Ne-ar plăcea să știm și trucurile tale.


Facem animăluțe cu Danonino

Facem animăluțe cu Danonino

Află mai multe
Cum să vă bucurați la maxim de jucăriile copilului

Cum să vă bucurați la maxim de jucăriile copilului

Află mai multe