Cum să vă bucurați la maxim de jucăriile copilului

Fii creativ
Majoritatea copiilor au o mulțime de jucării – cu toate astea, se plâng uneori că se plictisesc! Nu te îngrijora – aproape toți fac asta! Iată câteva sugestii pentru a vă ajuta să profitați la maxim de jucării.
Cum să vă bucurați la maxim de jucăriile copilului

„Mama – nu am nimic cu care să mă joc!”

Îți sună cunoscut? Copiii spun asta chiar și atunci când au camera plină cu jucării. Nu intra în panică – și nu te grăbi să cumperi altele!
Poți încerca să-i dai prin rotație jucăriile. Împarte-le în cutii și pune câteva deoparte pentru o vreme. Apoi, câteva săptămâni mai târziu, readu-le în peisaj. Ai șanse să sară pe ele sau, cel mai puțin probabil, să plângă: „Era jucăria mea preferată. Unde era?” Apoi le poți schimba din nou câteva săptămâni mai târziu. Inteligent! Poți face chiar un pas în plus și să organizezi „un schimb de jucării” cu prietenii sau vecinii de vârstă apropiată cu copilul tău sau poate ești suficient de norocoasă să locuiești lângă o bibliotecă de jucării.
O dată la câteva luni, sortează-i jucăriile (ideal ar fi când nu este acasă) și scapă de cele care sunt stricate sau depășite. Dacă ai mai puține jucării în casă, vei reduce ciondănelile dintre frați pe jucării, iar fiecare jucărie va deveni mai prețioasă pentru ei.

Normal că orele de joacă trebuie să fie distractive – dar este bine să avem și reguli. Limitează-le numărul de jucării cu care se joacă la un moment dat – în general e un obicei sănătos de încurajat și curățenia se face mult mai ușor!
Când îi cumperi o jucărie nouă, gândește-te ce fel de jucărie este. Întreabă-te „Îi va invoca creativitatea, imaginația, îl va stimula să exploreze?” Nu numai că există jucării ca acestea care antrenează mintea copilului, dar îi și rețin atenția și interesul pentru mai multă vreme. Încearcă să cumperi jucării cu care copilul poate face multe lucruri și nu care fac deja lucruri multe. Cu cât își folosește mai mult imaginația, cu atât mai bine! Jucăriile clasice precum cuburile de construit, trenulețele, cărțile și păpușile încurajează copiii să se joace creativ cu ele. Nu uita că până și cutia jucăriei poate fi o jucărie grozavă!

Care sunt jucăriile preferate ale copiilor tăi? Care este cea mai ingenioasă jucărie pe care micuțul tău a făcut-o dintr-un obiect uzual? Povestește-ne și nouă!


Pescuit în casă

Pescuit în casă

Află mai multe
Încurajează creativitatea copilului tău

Încurajează creativitatea copilului tău

Află mai multe