De ce e așa dezordonată camera copilului meu?

Fii curat și ordonat
Sunt copii cărora le place să își păstreze lucrurile ordonate, dar să fim sinceri, majoritatea nu sunt așa! Cu toate acestea, este posibil să vedeți podeaua curată fără mormane de jucării și fără să recurgeți la mituire – iată cum.
De ce e așa dezordonată camera copilului meu?

Copiii sunt mai înclinați să mențină o cameră curată dacă se simt mândri de asta. De ce nu îi lași să își aleagă singuri o lenjerie nouă de pat sau fotografiile?
Este loc suficient pentru a depozita lucruri? Cutiile de depozitare sub pat sunt nemaipomenite!
Păstrează-ți zece minute pentru ordinea în dormitor – întreabă-i unde e locul lucrurilor lor pentru a-i ajuta să mențină ordinea. Vorbiți despre beneficiile curățeniei – și nu uita să îi feliciți atunci când totul este gata!
Copiilor le rămân mici foarte repede hainele și jucăriile. Fă o sortare o dată pe an cu copilul tău și decideți împreună ce nu mai este util sau cu ce nu s-a mai jucat și poate fi donat.
Poate fi de ajutor dacă și tu dai un exemplu. Dacă restul casei este (rezonbail!) ordonată, probabil vor dori ca și camera lor să fie la fel. Puțină dezordine este în regulă desigur!
Încurajarea copiilor să își țină lucrurile ordonate, creeză obiceiuri bune pentru mai târziu în viață. Dar dacă eșuează la ordine, atunci închide ușa și ignoră o perioadă dezordinea!
Tu câștigi bătălia cu ordinea în camere? Dacă da, ne-ar plăcea să îți auzim sfaturile!


Fă-ți propriul tău cronometru pentru periajul dentar

Fă-ți propriul tău cronometru pentru periajul dentar

Află mai multe
Operațiunea „Olița fără lacrimi”

Operațiunea „Olița fără lacrimi”

Află mai multe